Blogs

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Home | Blog

Bewijs genoeg voor Jezus’ opstanding?

Heeft Jezus ooit op aarde rondgelopen? En is Jezus echt de zoon van God? Is hij opgestaan uit de dood? Maar waar is het bewijs dan?

Hoe zit het met God, Jezus en het kruis?

Heb je je weleens afgevraagd waarom dat kruis zo’n belangrijke rol speelt voor christenen?

Waar kan ik met mijn lijden heen?

Onrust en verdriet komen we allemaal tegen in het leven. Waar we hoop nodig hebben, kunnen we niet anders dan ons richten tot iets of iemand dat groter is dan onszelf.

Hoe ontdek ik mijn levensdoel?

Heb jij enig idee wat jouw levensdoel zou kunnen zijn? Op zoek naar iets wat dieper gaat, meer voldoening schenkt dan geld, status of bezit?

Hoe zien christenen God aanwezig?

Als God er zal zijn, hoe dan? ‘Waar is God?’, kan iemand vragen. We antwoorden dan bijna automatisch: ‘overal’. Maar is dat ook zo?

Jezus’ 10 beroemdste uitspraken

Wat zei Jezus 2000 jaar geleden, wat zoveel mensen nog steeds dagelijks inspireert? check Jezus’ meest beroemde uitspraken.

Wat moeten christenen doen voor hun geloof?

Klopt het dat christenen de leuke dingen in het leven niet mogen doen en de vervelende of saaie dingen juist moeten?

Welke vragen zou jij aan God willen stellen?

Stel je eens voor dat je God niet alleen één hele belangrijke vraag kon stellen, maar alle vragen die je ooit hebt gehad?

Vasten, waarom zou je?

Ga je ‘m ook weleens aan, een challenge? Je ziet ze vooral in reclamecampagnes en op social media voorbij komen. De uitdagingen hebben soms te maken met onze eet- en drinkgewoontes. Maar wat is vasten eigenlijk?

Hoe zou God eruit zien?

Hoe zou je je God kunnen voorstellen? Als een beeld van God eigenlijk niet mogelijk is of een kopie wordt van een nepgod?

Vrij van angst?

Voortdurend worden er om ons heen angsten aangewakkerd. En die angsten tasten ons geluk aan. Het wordt steeds weer duidelijk: ons geluk is niet vanzelfsprekend en het is kwetsbaar.

De Bijbel, zomaar een boek of meer?

Je kunt er gerust van uitgaan dat je de Bijbel naar je eigen beeld geschapen hebt, als blijkt dat de Bijbel heel toevallig precies overeenkomt met wat jij al gelooft.

Wat heeft God met ziekte te maken?

Als God bestaat, waarom is er dan ziekte op deze wereld? Dat is een gevoelig onderwerp. In deze blog gaan we op zoek naar een antwoord hierop in de Bijbel – Gods woord volgens christenen.

Wat is identiteit?

Wat is identiteit… afgezien van je fysieke omstandigheden? Wanneer je in een van deze dingen gekwetst wordt, kun je je aangevallen of beledigd voelen. Bij sommige mensen kan dit leiden tot verwarring rondom wie ze zijn, een identiteitscrisis.

Is er echt maar één weg tot God?

Een populaire levensbeschouwing is het pantheïsme. Men gelooft dat alle godsdiensten naar God leiden, dat alles vanuit één bron van energie komt. Het maakt dan niet uit of je via de Islam, het Boeddhisme of het Christendom tot God komt. Want alles is uiteindelijk toch één en dezelfde God.

Waarom zouden we Kerst vieren?

Als je een random persoon zou vragen naar wat Kerst betekent, is de kans groot dat je de woorden ‘gezelligheid’, ‘cadeautjes’ of ‘vrede’ hoort. Mooie dingen om naar uit te zien, maar hebben die wel iets te maken met werkelijke betekenis van Kerst?