Wat zoek jij?

Home | Blog | God | Wat zoek jij?

Ik val maar gewoon met de deur in huis. Wat heb je verloren, wat je nooit weer hebt gevonden? Misschien vind je het een rare vraag, maar sommige mensen zijn gaandeweg het leven heel veel verloren wat hen lief en dierbaar was.

Misschien ben je een dierbare verloren en weet je dat hij niet terugkomt in je leven. Of ben je de liefde verloren. Je had een relatie, maar die is stuk gegaan. Misschien ben je je onschuld verloren. Je bent open in een relatie of situatie gestapt, maar men heeft gebruik of misbruik van je gemaakt.

Weg kwijt

Heftige opmerkingen misschien. En dit is maar een kleine opsomming, maar het heeft iets met je gedaan. Misschien ben je hierdoor niet enkel een vriend of vriendin kwijtgeraakt, een liefde, je oprechtheid, of wat dan ook, maar vooral je blijdschap, de vreugde, de lef om toch weer te gaan proberen. Het geloof, de hoop. Je bent de weg kwijt, de waarheid is zoek en het leven lijkt verloren.

Johannes

Johannes, één van de vrienden van Jezus, vertelt een verhaal waarbij hij ergens de hoop in verloren had. Jezus was gekomen en had hem en zijn andere vrienden geroepen om Hem te volgen. Dit hadden ze ook gedaan. Maar, als blijkt dat wat ze voor ogen hadden er heel anders uit ziet, vertelt Jezus hen het volgende: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven, Ik ben de enige weg tot de Vader (God)’.

Jezus zegt dat we zullen vinden, wanneer we zoeken

Bestemming

Misschien zoek je naar antwoorden op je vragen, naar licht in de duisternis. Naar hoop in je hopeloosheid. Jezus zegt dat we zullen vinden, wanneer we zoeken. Maar wat nu als je niet goed weet wát je zoekt? Als je Jezus zoekt, zal je God vinden. Dat is een uitspraak die je misschien even op je in moet laten werken. Want als je God vindt, ontdek je je bestemming. Bij Hem vind je wat je verloren bent. Voor God is niets onmogelijk! Waar ga jij naar op zoek?


Doorpraten? Dat kan met één van onze e-coaches. Reageren mag ook onder deze blog.
Wil je graag meer lezen over wat Jezus hier op aarde kwam doen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland). Kijk ook eens naar onze (gratis) online cursussen over diverse thema’s.

Erik Velema

Christen - Vader en opa - Houdt van mensen in hun pure vorm - Begeleider - Trainer - Coach - Hulpverlener meervoudige problematiek - Present zijn - Provocatief - Directief. Lees meer blogs van Erik. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor