Wat als je plan niet uitkomt?

Home | Blog | God | Wat als je plan niet uitkomt?

Een heel aantal jaren geleden was ik in het huis van een vriend. In de hal van het huis hing een bordje met de tekst: Maak een plan. Deze woorden ben ik nooit vergeten. Het zal zo’n veertig jaar geleden zijn.  Kijk eens terug naar jouw leven. Wat is er van gekomen? Heb je plannen gemaakt en zijn die plannen uitgekomen?

Plannen

Aan het begin van een nieuw jaar hebben veel mensen goede voornemens. Plannen om iets beter of anders te doen in het komende jaar. Wat te doen als plannen niet uitkomen? Wat te doen als mensen waarvan je houdt vroegtijdig sterven, je een ernstige ziekte krijgt, of een ernstig ongeval? Je verliest jouw baan, jouw relatie gaat stuk, dan vallen al jouw plannen in duigen.

We kunnen een plan maken en dat is goed. De vraag is: Wat als het plan niet uitkomt?

Tegenslagen

Als ik zelf terug kijk op mijn, toch al ver gevorderde, leven dan is de vraag: heb ik wel plannen gemaakt en zijn mijn plannen uitgekomen? Er zijn in mijn leven momenten geweest dat mijn wereld is ingestort. Ik denk dat iedereen deze momenten in zijn of haar leven kan benoemen.

We kunnen een plan maken en dat is goed. De vraag is: Wat als het plan niet uitkomt? Je krijgt verschillende tegenslagen die jouw plan dwarsbomen, hoe ga je daar mee om? Geef je op? Of maakt het jou sterker en ga je door?

Muren

Met mijn God spring ik over een muur! Door mijn leven heen, kan ik vertellen dat ik het zonder die God, die ik mijn Hemelse Vader mag noemen, niet had vol gehouden. God is en blijft dezelfde. Hij maakt af waaraan Hij begonnen is. Ja, er komen muren in het leven. Maar met Hem spring je eroverheen of ga je er dwars doorheen.

Met U spring ik over een muur ~ Psalm 18:30 ~

Keuze

Als het leven tegen zit geven we soms God de schuld; Als Hij almachtig is kan Hij het toch voorkomen? In mijn huis hangt ook een bordje. De tekst is één van mijn favoriete woorden uit de Bijbel. Ook jij bent door Hem en voor Hem gemaakt. Dat is het plan! Hij vraagt jou om voor Hem te leven.

Hij wil het beste voor jou. Dat is zijn plan. Als jij ‘ja’ tegen God zegt, zal jouw leven misschien niet altijd goed gaan, maar mag je wel weten dat je na dit leven voor altijd bij Hem zal zijn! Wat kies jij?


Wil jij graag in een veilige omgeving jouw verhaal delen? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je graag meer lezen over het leven van Jezus en hoe je Hem kunt volgen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan via [email protected] (verzending alleen binnen Nederland) of kijk bij één van onze (gratis) online cursussen.

Onne de Vries

Jezusfan, luisterend oor, kijkt over kerkmuren heen, hart voor jongeren, nuchtere fries, reislustig en bewogen met mensen. Lees meer blogs van Onne. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor