Spreekt God alleen tot gelovigen?

Home | Blog | God | Spreekt God alleen tot gelovigen?

Als er meer is dan we met het blote oog kunnen zien, als er een hogere macht is die hemel en aarde in handen heeft, dan is het logisch dat we ernaar verlangen iets van Hem te horen, toch? Het idee dat God tot mensen spreekt, bevestigt de gedachte dat we ertoe doen, dat we gezien worden te midden van bijna acht miljard andere mensen en dat is, als we echt eerlijk zijn, een diep verlangen van ieder mens.

God zoekt

Je hoeft overigens niet persé gelovig te zijn, om God te horen spreken. Hij spreekt namelijk tot alle mensen. Ja, tot mensen die Hem afwijzen, die Hem vervloeken en die Hem proberen te negeren. Hij spreekt zelfs tot mensen die helemaal niet naar Hem op zoek zijn. Er zijn enorm veel verhalen van mensen die dat bevestigen. God doet dat om de eenvoudige reden dat Hij wél op zoek is naar mensen die Hem nog niet kennen. Misschien ben jij er daar eentje van!

Stille stem

Mensen die wel in God en in Zijn zoon Jezus Christus geloven, hebben de Geest van God ontvangen, die ook wel de heilige Geest of de Geest van de Waarheid wordt genoemd. Tot deze gelovigen spreekt God onder andere door Zijn Woord (de Bijbel) en door die Heilige Geest. Dat is geen gebulder in je oor, maar een hele stille stem diep binnenin je.

God spreekt zelfs tot mensen die helemaal niet naar Hem op zoek zijn.

Wees alert

Of je wel of niet een gelovige bent is een eigen keuze. Een keuze die je nooit onder dwang kan maken, maar wel uit verlangen om Hem te leren kennen, om Zijn stem te leren herkennen. God heeft in elk geval de keuze gemaakt dat Hij tot mensen spreken wil, tot alle mensen… dus ook tot jou. Als je Hem nog niet als Heer in je leven kent, mag je vragen of Hij zich aan je wil openbaren. Zeg maar gewoon hardop: ‘Heer, als U echt bestaat, als U echt God bent, bevestig dat dan in mijn hart.’ Schrijf de datum op dat je dat hebt gevraagd en wees alert.

Als je Hem nog niet als Heer in je leven kent, mag je vragen of Hij zich aan je wil openbaren.

Luister

Als je hem al wel als Heer in je leven kent, is het heel belangrijk dat je andere stemmen uitzet om Hem te kunnen horen. Met andere stemmen bedoel ik radio, televisie, internet en smartphone. We leven in een wereld met heel veel geluid, met heel veel stemmen die allemaal proberen die zachte stem van Gods Geest te overschreeuwen. Daar moet je tegenin durven gaan. Wees niet bang voor stilte, zoek het juist op en zeg; ‘Spreek Heer, ik luister.’

Benieuwd wie Jezus is? Volg dan onze (gratis online) cursus. Of misschien wil je wel doorpraten met één van onze e-coaches, ook dat kan. Een reactie hieronder achterlaten is ook mogelijk.

Marja Verschoor-Meijers

Auteur, tekstschrijver, denker & doener. Lees meer blogs van Marja, of neem een kijkje op Marja's website. (Disclaimer)

3 reacties

 1. A Kamst op 26 maart 2021 om 14:30

  Hallo.
  Ik had al heel lang een vriendin, met wie andere vrienden en ik Bijbelstudie deden.
  Van die vriendin leerden mijn vriendenkring en ik heel veel over God.
  Na een heftig ongeluk waarbij ik hetsenbeschadiging op liep, is mijn gevoel voor, en begrijpen van, kortom mijn hele geloof weg.
  Heb jaren geprobeerd het terug te vinden en het ook weer losgelaten, nav adviezen die ik kreeg.
  Voornoemde vriendin kon dat niet accepteren, en zei me dat God tot haar sprak over mij en dat ik bepaalde dingen moest doen of juist laten.
  Dat ging steeds verder, op het belachelijke af.
  De vriendenkring waar wij in zaten en de vriendin zetten mij steeds erger onder druk.
  Het was ‘mijn schuld’ dat mijn geloof weg was en ik ook geen contact meer met Hem had.
  Dat heeft me tot de rand van zelfmoord gebracht.
  Ik heb er nog steeds, na bijna acht jaar, dagelijks last van dat het weg is, en inmiddels ook alle ‘vrienden’ weg zijn, want het is ‘mijn eigen schuld’.
  Als God echt spreekt, waarom heeft Hij mij dan in de steek gelaten en via anderen alleen dingen opgedragen die ik niet kan?
  Okee, snap dat jullie er ook geen antwoord op hebben, maar wees voorzichtig met de woorden:”God zegt tegen mij dat jij dit of dat moet doen’.
  Daar geloof ik in ieder geval niet meer in!!!

  • Marja Verschoor-Meijers op 30 maart 2021 om 11:38

   Tsjonge zeg, wat een naar verhaal dat je hier deelt. Wat kan het soms raar lopen in het leven. We moeten inderdaad altijd uitkijken met mensen die zeggen ‘God zegt tegen mij dat jij dit of dat moet doen.’ Uiteraard spreekt God wel door andere mensen heen, daarin hebben we elkaar nodig als gelovigen. Maar als het iets vreemds is vraag ik altijd of de Heer het wil bevestigen door Zijn Heilige Geest.

   Wat betreft de opmerking dat het jouw schuld is dat je geloof weg is… laten we dat eens omdraaien. Het is nooit Gods schuld dat iemands geloof weg is. God wil een dierbare relatie met ieder mens, dat is Zijn hartsverlangen. Wat er ook gebeurd is, Hij houdt de weg open, dat noemen we ‘verzoening’. Voor ons is het altijd maar 1 stap terug, ook voor jou. Maakt niet uit wat mensen zeggen. Je kan vandaag eenvoudig hardop bidden en zeggen: ‘Heer, ik verlang naar U en wil graag dicht bij U zijn. Ik wil dat onze relatie wordt hersteld. Bij deze vergeef ik iedereen die nare dingen tegen mij heeft gezegd. Ik geloof in U, Here Jezus.’ Hij zal je met open armen ontvangen, ondanks de beperkingen die je misschien ervaart. Ga alsjeblieft op zoek naar iemand die met je mee wilt bidden en de Bijbel lezen! Ik wens je Gods zegen en liefdevolle nabijheid toe.

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor