Geloven christenen in geesten?

Home | Blog | God | Geloven christenen in geesten?

Weet jij iets te noemen wat je niet kunt zien maar wat wel degelijk bestaat? Als jij regelmatig op de fiets zit, zal je misschien wel een voorbeeld kunnen noemen. De wind kun je niet zien. Maar vooral in dit land merk je regelmatig dat het er wel is. Als je de wind mee hebt kan het niet hard genoeg waaien, maar als je hem tegen hebt is het hard werken.
Zo zijn er wel meer voorbeelden te noemen. Neem als voorbeeld de mens. Het menselijk lichaam is zichtbaar en tastbaar. Maar jouw verstand, gevoel, karakter of persoonlijkheid zijn met de fysieke ogen niet te zien.

De wind kun je niet zien.
Maar vooral in dit land merk je regelmatig dat het er wel is

Onzichtbare Geest

Deze blog gaat over het Pinksterfeest. Dit feest is voor veel mensen volstrekt onbekend en veel mensen weten niet zo goed wat ze hiermee moeten. Christenen noemen het de uitstorting van de Heilige Geest. Geloven deze mensen in geesten? Hoe kun je nu bewijzen dat dit waar is? Een geest is toch onzichtbaar? Je kunt er niet omheen dat er dingen zijn die je niet kunt zien maar er wel zijn.

Je kunt er niet omheen dat er dingen zijn die je niet kunt zien maar er wel zijn.

Neem nu het Coronavirus. Je kunt het niet zien met je blote oog. Maar de hele wereld weet, sinds het begin van dit jaar, dat het wel bestaat. Je ziet aan de uitwerking van dit virus dat het werkelijkheid is. Dit is met de Heilige Geest ook zo. Je ziet Hem niet, maar je ziet de uitwerking wel. In de Bijbel staat dat als de Geest in jou werkt, jouw leven en denken zal veranderen.


Niet ongevraagd

De overeenkomst tussen het Coronavirus en de Heilige Geest is dat je het niet met je blote oog kunt zien. Maar er is een groot verschil. Het virus maakt je ziek. Het virus komt ongevraagd. Het virus zaait dood en verderf. De Geest wil het beste voor jou. De Geest zal niet ongevraagd binnen komen. De Geest geeft je een ander leven. Lees maar eens:

Mensen die zich laten leiden door de heilige Geest,
leven heel anders.

Zij houden van elkaar.
Ze zijn blij en leven in vrede.
Ze hebben geduld en zijn goed voor elkaar.
Ze geloven in Christus.
Ze zijn vriendelijk en gedragen zich goed.

Feestweekend

Met kerst vieren we dat Jezus op aarde kwam. Met Goede Vrijdag en Pasen denken we aan Zijn sterven en opstanding. Met hemelvaart ging Jezus terug naar de hemel. Met Pinksteren wordt de Heilige Geest (de Geest van Jezus) op aarde uitgestort.

In het pinksterweekend komen normaal gesproken zo’n zeventigduizend mensen bij elkaar om te vieren dat de Heilige Geest is gekomen. Zijn deze mensen een beetje gestoord? Of zou er toch meer zijn tussen hemel en aarde. Voor jou de uitdaging om dat eens te onderzoeken. Als je de Geest vraagt om zich aan jou te laten zien zal Hij dat doen. Je zult Hem niet met de ogen zien, maar je zult merken dat er iets gebeurt in jouw binnenste.

Ik kan mij voorstellen dat je dit allemaal een vaag verhaal vindt. Maar er zijn nu eenmaal dingen die je niet kunt zien maar er toch zijn.

Zijn deze mensen een beetje gestoord?
Of zou er toch meer zijn tussen hemel en aarde

Wil je doorpraten over wat je hebt gelezen? Neem dan contact met ons op, of laat een reactie hieronder achter.

Doe nu de (gratis online) cursus WaaromJezus?. Want, als er een persoon is die veel losmaakt, ondanks dat hij al lang niet meer op aarde rondloopt, dan is het Jezus wel. Toch blijft een ontmoeting met Jezus mogelijk.
Doe de cursus en ontdek het zelf.

Onne de Vries

Jezusfan, luisterend oor, kijkt over kerkmuren heen, hart voor jongeren, nuchtere fries, reislustig en bewogen met mensen. Lees meer blogs van Onne. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor