Houdt God echt van mij?

Home | Blog | God | Houdt God echt van mij?

Elf letters, vier woorden, één zin: “Ik hou van jou.” Een zin die veel betekenis kan hebben. Een zin die met de juiste intentie, veel lading kan hebben. Waar denk jij nu aan? Aan je geliefde? Je partner? Of je overleden grootouder? Je kind? Of misschien wel God?

Zoektocht

Daryl Jay Kyle is zanger, producer en liedjesschrijver uit Rotterdam van Molukse afkomst. Na vele optredens binnen (kerkelijk) Nederland op grote en kleine podia en horecagelegenheden, deed hij in 2020 mee aan het televisieprogramma Hit The Road op SBS6. Daarbij eindigde hij in de finale met ‘Change Will Come op de 3e plek met lovende woorden van de jury.

Hierna ontstond bij Daryl een zoektocht naar zijn muzikale identiteit. Parallel aan deze muzikale zoektocht, ontstond er een persoonlijke zoektocht over identiteit, seksualiteit en geloof. Zo ontstond het lied I Love You‘.

Duet

Ook al zingt hij het lied alleen, dit lied is stiekem een duet van Daryl naar God en van God naar hem terug. “Ik geloof dat we allemaal wel op zoek zijn naar iets, gelovig of niet. En dit is een lied vanuit de liefdevolle God naar ons, maar ook van onze liefde naar Hem.”

Aandacht

Opgroeiend in een gezin waar weinig gepraat werd over gevoelens of emoties, kwamen deze vier woorden: ‘Ik hou van jou’ toch herhaaldelijk terug. Ondanks dat er niet heel diepgaand werd gepraat, heeft Daryl diepe ouderlijke liefde mogen voelen en ervaren.

Ik geloof dat we allemaal wel op zoek zijn naar iets, gelovig of niet.

Als enig kind kreeg hij de volle aandacht. Geen gedeelde liefde met broers of zussen. Nee, alle aandacht op hem. Mensen vragen wel eens of hij het daarom leuk vind om op het podium te staan. Dat hij alle aandacht zo op kan eisen. “Ik sta liever op de achtergrond, helemaal niet op de voorgrond. Maar wanneer je een heilige overtuiging ervaart om op de voorgrond te moeten staan, dan kan je niet anders. Uit liefde doe je meer voor een ander. Uit liefde voor die heilige overtuiging, voor God, ben ik bereid om meer te geven dan dat ik zelf zou willen.”

Hoop

Ik hou van jou. Misschien is dat wel de kern van onze God. Een God die tegen je zegt: “Ik hou van jou”. En dat altijd zal blijven doen. Altijd. Ongeacht de keuzes die je maakt in het leven. Is dat niet een mooie hoop om op te bouwen?

“Ik geloof dat wij als gebroken mensen een voorbeeld mogen nemen aan deze onophoudelijke liefde van God. Dat we dit mogen laten zien aan geliefden, familie, vrienden, de kerk en eigenlijk aan alle mensen om ons heen. Misschien is deze liefde juist hetgeen wat onze gebrokenheid zou moeten helen.”

Gebrokenheid

Misschien vind je het lastig om te geloven dat God onvoorwaardelijk van jou houdt. Of vind je het het contrasterend dat God niks lijkt te doen aan de gebrokenheid op deze wereld.

Uit liefde voor die heilige overtuiging, voor God, ben ik bereid om meer te geven dan dat ik zelf zou willen.

Daryl: “Dat vind ik soms ook lastig, dus de die vragen  begrijp ik helemaal. Ik ben hier ook niet om je te overtuigen van de waarheid die Jezus geworden is in mijn leven. Nee, ik kan je alleen maar vertellen hoe het voor mij de afgelopen jaren is geweest en hoe ik mijn zoektocht samen met God heb mogen ervaren. Samen met een God die van je houdt en die het beste met je voor heeft. Eén die telkens zegt: Ik hou van jou”.


Wil jij zelf je verhaal delen in een veilige omgeving? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je graag meer lezen over het leven van Jezus en hoe je Hem kunt volgen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan via [email protected] (verzending alleen binnen Nederland) of kijk bij één van onze (gratis) online cursussen.

Jannine - Redactie IkzoekGod.nl

Lees meer blogs van de Redactie. Of kijk eens op Jezus.nl. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor