Wil jij gelukkig zijn?

Home | Blog | God | Wil jij gelukkig zijn?

Ik ben er van overtuigd dat er veel mensen op zoek zijn naar geluk. De vraag is of je geluk moet nastreven. Je kunt natuurlijk geluksmomenten nastreven, maar na ieder geluksmoment zit een dip. Tenminste als je geluk definieert als een bepaald gevoel waar je vrolijk of blij van wordt. Zou het kunnen zijn dat geluk iets anders is als vrijheid, blijheid? Denk je niet dat geluk veel meer zit in dankbaar kunnen zijn voor de goede dingen in je leven?

“Niet geluk maakt ons dankbaar, maar dankbaarheid maakt gelukkig.”

Iemand verloor een dierbare. Maar was dankbaar voor de momenten die ze samen nog heel even samen hebben gehad met elkaar. Dankbaar terwijl de ander toch gestorven is. Een ander voorbeeld is iemand als Nick Vujicic. Hij heeft geen armen en benen toch leeft hij een leven waarin hij laat zien dat zijn leven de moeite waard is.

Het goede willen zien

Koning Salomo zei vroeger al: “Een blij hart doet het lichaam goed, maar een ontmoedigde geest maakt ziek.” Het gaat er niet om dat je overal blij mee moet zijn. Je mag natuurlijk gerust balen van bepaalde omstandigheden waarin je verkeert. Het gaat er om dat je in vervelende omstandigheden kiest om ook het goede te willen zien en er dankbaar voor te zijn.

Benzine

Onlangs vertelde iemand mij dat als je benzine tankt, behalve dat er benzine in de tank gaat, ook lucht uit moet. Er is geen ruimte voor lucht waar benzine zit. Een mooi voorbeeld van hoe je hart als het ware door dankbaarheid toe te laten, negativiteit eruit zal moeten. Je kunt zeg maar ontluchten door dankbaar te zijn.

Als je benzine tankt, zal er behalve dat er benzine in de tank gaat, ook lucht uit moeten.

Zegeningen

Persoonlijk wil ik – meer dan tot nu toe – leren om oprecht dankbaar te zijn. Niet enkel te zien op teleurstellende omstandigheden, maar gericht te zijn op het goede wat God mij geeft in het dagelijkse leven. Door de mensen die mij liefhebben, om het feit dat ik een baan heb en een huis. Ik wil dagelijks mijn zegeningen tellen.

Ruimte voor geluk

Ik geloof dat mensen die Gods kracht kennen en ervaren in hun leven, ruimte krijgen voor geluk. Mensen die in God geloven, zijn heus niet altijd blij met de omstandigheden, maar in alle omstandigheden kennen ze wel oprechte blijdschap. In de Psalmen, een Bijbels document, kunnen we lezen: Gelukkig zijn de mensen die Uw (Gods) kracht kennen en ervaren.

Mensen die in God geloven, zijn heus niet altijd blij met de omstandigheden, maar in alle omstandigheden kennen ze wel oprechte blijdschap.

Focussen

Misschien wil je even focussen. Je ogen sluiten en na denken over de dingen waar je blij mee bent. De mensen waar je van houdt, de dingen die je vreugde geven. Denk er eens over na en vul je met die gedachten. Misschien wil je wel dankjewel te zeggen tegen God voor deze stukjes geluk in je leven. Ik geloof dat het zegeningen zijn en dat waar deze dingen aanwezig worden in je leven er steeds meer ruimte komt voor dankbaarheid!


Doorpraten? Dat kan met één van onze e-coaches. Reageren mag ook onder deze blog.
Wil je graag meer lezen over wat Jezus hier op aarde kwam doen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland). Kijk ook eens naar onze (gratis) online cursussen over diverse thema’s.

Erik Velema

Christen - Vader en opa - Houdt van mensen in hun pure vorm - Begeleider - Trainer - Coach - Hulpverlener meervoudige problematiek - Present zijn - Provocatief - Directief. Lees meer blogs van Erik. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor