Cursussen

Home | Cursussen

Waarom Jezus?

Als er een persoon is die veel losmaakt, ondanks dat hij al lang niet meer op aarde rondloopt, dan is het Jezus wel. Wie was Jezus en wat voor betekenis heeft hij vandaag nog voor mij. Ontdek het waarom en meld je aan voor WaaromJezus.

Bidden

10 gedachten over gebed door Ron van der Spoel. Gedachten die je kunnen bemoedigen en je leven kunnen veranderen.

Startersbijbel

Vind je de Bijbel toch een ingewikkeld boek en zou je er graag meer van begrijpen? Doe dan de startersbijbel-cursus voor een diepe duik in een bijzonder boek!

Vergeven

Waar denk jij aan als het gaat over vergeven? Een mooi woord? Of juist ingewikkeld? Ik hoop dat je de moed hebt om de eerste stappen te zetten op het pad van vergeving. Deze cursus kan je daarbij helpen.

The Case for Christ

The Case for Christ Het grootste mysterie aller tijden ontrafeld. Een zoektocht leidt tot bijzondere conclusies. De cursus is opgezet naar aanleiding van de film ‘The Case for Christ’ en het boek ‘Bewijs genoeg’.

Eenzaamheid

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Zelfs midden in een gezelschap kan je je eenzaam voelen. Eenzaamheid is een pijnlijk gevoel van onvrede over het gemis aan relaties. Met deze online cursus heb je een instrument in handen waarmee jij ondernemer wordt van je eigen eenzaamheid.

Leven met verlies

Heb je te maken (gehad) met verlies en rouw? In deze cursus krijg je inzicht in rouw en verlies en vind je hopelijk erkenning en herkenning. De cursus is gebaseerd op principes uit de verlies- en rouwbegeleiding en het christelijk geloof. De cursus bestaat uit korte stukjes tekst, videofragmenten en vragen. Er is begeleiding door een e-coach.

Relatie, liefde en seks

Ben je single? Of zit je in een relatie? En wil je weten hoe je een goede relatie krijgt? Dan is deze cursus voor jou! Je gaat nadenken over wie je bent en wat dat betekent binnen een relatie, welk beeld jij hebt van liefde en wat jij nodig hebt in een relatie.

Stress, burn-out en rust

Last van stress? In deze cursus leer je wat stress is en wat je eraan kunt doen. Aan bod komt wat stress nou eigenlijk is en waarom we ons zo opjagen in deze maatschappij. Je gaat zelf ook nadenken over jouw alarmbelletjes én onderzoeken waar jij je rust en balans kunt vinden.

Geloven – de volgende stap

Ben je toe aan het zetten van de volgende stap om je geloof handen en voeten te geven of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe praktisch christelijk geloof er uit ziet? Dan is deze cursus geknipt voor jou.

Onderweg naar Kerst

Waarom vieren we Kerst? Waarom geven we elkaar rond 25 december cadeautjes, zetten we de grootst mogelijke dennenboom in huis en zingen we liedjes over engelen, herders en een kindje in een stal? Kerst: Wie, wat, waarom en hoe.