Jouw autoriteit?

Home | Blog | God | Jouw autoriteit?

Onlangs werd ik aangesproken op mijn autoriteit. Eerlijk gezegd vond ik dat nogal vervelend.  Ik had vanuit mijn functie een brief verstuurd en mij werd gevraagd of ik wel de autoriteit had om dat te doen. De vraag was niet verkeerd bedoeld, maar schijnbaar was het onduidelijk wat mijn rol is.

Autoriteit

Zoals gezegd vond ik het nogal vervelend. Het triggerde me even en het gaf me een gevoel die ik herkende van eerdere gebeurtenissen uit het verleden. Een echo die zegt; ‘Wie ben jij dat jij mij iets mag zeggen, met wat jij allemaal hebt gedaan?‘ Een opmerking waar ik vroeger geen antwoord op zou hebben, maar inmiddels weet ik wie ik ben.

De vraag naar mijn autoriteit was een duidelijke vraag. Hoewel deze vraag mij raakte is het een duidelijke vraag die een antwoord verdient. Soms kan iemand je bedoeld of onbedoeld raken. Dit doet echter niks af aan onze autoriteit.

Imago

Veel mensen zijn bezig met hun imago op te poetsen. Ze doen dat door zich op een bepaalde manier te profileren. Dat zegt inderdaad iets over hen, maar niet over autoriteit. Je kunt autoritair zijn zonder autoriteit te hebben en autoriteit hebben zonder autoritair te zijn.

Nieuwe identiteit

De Bijbel leert ons dat als iemand in Christus is, hij dan een nieuwe schepping is. Het oude is voorbijgegaan en alles is nieuw geworden. Hoewel we soms echo’s uit het verleden horen, mogen we weten dat we een nieuwe identiteit hebben in Christus. We zijn kinderen van de allerhoogste. We hoeven ons niet anders voor te doen, maar we zijn het al.

Hoewel we soms echo’s uit het verleden horen, mogen we weten dat we een nieuwe identiteit hebben in Christus.

Kinderschap

De vraag is of we bereid zijn dat kindschap te accepteren? Of we in die autoriteit durven op te staan. Wellicht dat anderen dat nog niet direct zien omdat ze God niet kennen. Maar je mag de liefde van God, de Vader als het ware omarmen en weten dat je Zijn zoon of dochter bent.

Loslaten

Misschien hoor je stemmen uit je verleden of zijn je gedachten overweldigend en wijzen ze je op wat er allemaal mis is gegaan en de verkeerde keuzes die je hebt gemaakt. Misschien achtervolgen allerlei zaken uit het verleden je constant. Je mag echter weten dat je in Christus het oude leven los mag laten en een nieuwe schepping bent.

In Christus mag je loslaten en opstaan in een nieuwe autoriteit.

Misschien heb je van alles gedaan en ben je van alles geweest. In Christus mag je loslaten en opstaan in een nieuwe autoriteit. Je mag weten een kind te zijn van de allerhoogste. Dan geldt niet meer wat mensen zien. Niet wat je ooit gedaan hebt of wat men van je vindt. Niet wat je hebt gepresteerd, maar wie jouw Vader is.

In Hem mogen we weten schoongewassen en geheiligd te zijn.

Hij heeft ons gered uit de macht van de duisternis. En Hij heeft ons overgeplaatst in het Koninkrijk van zijn Zoon, van wie Hij heel veel houdt. Hij heeft ons gered door de dood van zijn Zoon. Want dankzij zijn dood heeft God ons al onze ongehoorzaamheid kunnen vergeven. ~ Paulus, Kolossenzen 1:13 ~


Wil jij graag in een veilige omgeving jouw verhaal delen? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je graag meer lezen over het leven van Jezus en hoe je Hem kunt volgen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan via [email protected] (verzending alleen binnen Nederland) of kijk bij één van onze (gratis) online cursussen.

Erik Velema

Christen - Vader en opa - Houdt van mensen in hun pure vorm - Begeleider - Trainer - Coach - Hulpverlener meervoudige problematiek - Present zijn - Provocatief - Directief. Lees meer blogs van Erik. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor