Het staat in de sterren…toch?

Home | Blog | God | Het staat in de sterren…toch?

Laatst mocht ik weer naar de tandarts. Een uitje in coronatijd dus ik ging er op tijd heen. In de wachtkamer bladerde ik wat door de magazines heen en mijn oog viel op de horoscoop. Wat heeft dit jaar jou te bieden? Goeie vraag, het triggerde in ieder geval mijn nieuwsgierigheid. Maar, om nou te zeggen dat de tekst bij mijn sterrenbeeld mij omver blies van herkenning? Verre van dat.

We zijn onzeker. Waar vind je dan houvast? Blijkbaar kijken veel mensen richting de sterren.

Astrologie is hot

Toch is astrologie hot, zo blijkt uit onderzoek. Volgens Google-Trends is er de afgelopen jaren nog nooit eerder zoveel naar gegoogled en enkele astrologie-apps kennen miljoenen gebruikers. Bol.com meldt dat het in 2020 60% meer boeken over astrologie heeft verkocht ten opzichte van 2019. Een link met de corona-crisis is dan snel gelegd. We zijn onzeker, we weten niet hoe lang het duurt en wat het gaat betekenen voor ons persoonlijk. Waar vind je dan houvast? Blijkbaar kijken veel mensen richting de sterren.

Bijbel en sterren

Niet vreemd, als je het mij vraagt. Persoonlijk vind ik meer houvast in de Bijbel dan in de sterren, maar in de Bijbel gaat het ook geregeld over de sterren. Zo spelen astrologen een belangrijke rol in het Kerstverhaal. Door hun onderzoek treffen ze Jezus en zijn ouders aan, wat een enorme bemoediging voor zijn ouders geweest zal zijn. Want deze mannen hoorden niet bij het volk van Israel, ze kwamen van ver, maar God had hen toch op dit spoor gezet.

De sterren laten iets zien van de Maker, degene die de sterren op een ongekend prachtige manier heeft gemaakt en een plaats heeft gegeven.

Vertrouw op God

Toch spreekt de Bijbel niet enthousiast over astrologie richting de mensen die God kennen. In Jesaja staat: “Laten ze maar naar de sterren of de maan kijken om je de toekomst te voorspellen. Laten zij je maar redden van de dingen die gaan gebeuren.” Die woorden zijn bedoeld voor de mensen van het volk van God. God zegt, als je luistert naar Mij, hoor en zie je veel meer dan de sterren je kunnen vertellen. Vertrouw niet op de sterren en de uitleg daarvan, vertrouw op Mij!

Wat sterren leren

Hebben de sterren dan niets te zeggen? Jawel. De sterren laten iets zien van de Maker, degene die de sterren op een ongekend prachtige manier heeft gemaakt en een plaats heeft gegeven. Er zit zoveel patroon en wijsheid in dat mensen zich door de eeuwen heen er door hebben laten inspireren. Maar als je écht iets wilt leren van de sterren moet je erachter kijken. De Wijsheid, de Kennis zelf. De sterren verwijzen naar de werkelijke Bron van kennis, naar Diegene die de kennis niet heeft vastgelegd in de sterren maar zelf de Kennis is. En Hij is betrokken op deze wereld, op jou, op mij. Hij is te kennen in Jezus en je kunt rechtstreeks met Hem spreken.

Probeer het maar gewoon. Niet zelf je antwoord zoeken in een app of horoscoop maar je vragen van diep in je hart uitspreken naar God. En vind je het moeilijk om te beseffen dat Hij er is? Kijk dan eens een tijdje goed naar de sterren. Ze vertellen je een prachtig verhaal…

Wil je meer ontdekken over, of groeien in geloof? Doe dan de (gratis online) cursus over God en Jezus.
Doorpraten? Dat kan met één van onze e-coaches.

Duurt Vonck

Leerling van Jezus, kind van God, trotse vader van 4, 'man van', netwerker, Koninkrijksdenker, pionieer en ondernemer, snoeper met een voorliefde voor appelkoeken (ja, die hele goedkope) Lees meer blogs van Duurt. (Disclaimer)

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor