Levensvragen

Het staat in de sterren... toch?

Astrologie is hot, zo blijkt uit verschillende bronnen. Google Trends zegt dat er de afgelopen jaren nog nooit eerder zoveel over is opgezocht, en astrologie-apps kennen miljoenen downloads. Op Bol zijn er in 2020 60% meer boeken over astrologie verkocht dan in 2019.

Uiteraard had de Corona crisis hier veel mee te maken: We zijn onzeker, we weten niet hoe lang het leven duurt en wat het voor ons persoonlijk betekent. Maar waar vindt men dan die houvast? Blijkbaar kijken veel mensen richting de sterren.

sterrenglobe met sterrenbeelden

Op zoek naar houvast

De sterren, horoscopen of andere vormen van spiritualiteit: het zijn allerlei dingen waar men houvast in probeert te vinden als het gaat om onzekerheden over het leven. Misschien ben je zelf, bewust of onbewust, ook op zoek naar houvast en weet je niet waar je moet beginnen. Misschien denk je erover na of God hierin iets kan betekenen. Wij geloven van wel.

vrouw kijkt zoekend op haar telefoon, neonlichten op de achtergrond
Misschien ben je zelf, bewust of onbewust, ook op zoek naar houvast en weet je niet waar je moet beginnen.

Houvast vinden in God

Christenen geloven dat God zeker iets kan en wil betekenen in jouw zoektocht. Sterker nog, in de Bijbel gaat het geregeld over de sterren. Wist je bijvoorbeeld dat astrologen een belangrijke rol spelen in het Kerstverhaal? De symboliek hierachter is dat God liet zien dat Jezus niet alleen kwam voor de Joden, maar ook voor de mensen die God nog niet kenden.

Toch is de Bijbel over het algemeen niet heel erg enthousiast over astrologie. God zegt dat de sterren je niet zullen redden wanneer je in moeilijkheden zit, of je beschermen in nood.

Wat we wél uit de sterren halen

Hebben de sterren dan niets te zeggen? Jawel. De sterren laten iets zien van Degene die ze heeft gemaakt en hun plaats heeft gegeven; de Wijsheid en de Kennis die er achter zit. Er zit zoveel patroon en wijsheid in dat mensen door de eeuwen heen zich er door hebben laten inspireren. Maar er echt iets uit halen of leren, kan misschien nog beter bij de Maker. En deze is bereikbaar, en wil graag persoonlijk betrokken zijn bij je leven.

Dat kan door wat Jezus heeft gedaan. Christenen geloven dat Jezus de Messias is. Hij is gekomen om God en de mens weer bij elkaar te brengen. Naast dat Hij met Kerst is geboren, en Goede Vrijdag is gestorven en Pasen is opgestaan, geloven christenen dat Jezus nog steeds leeft. Wil je meer lezen over wie Jezus is? Lees dan dit artikel.

blauwe en bruine melkweg
De sterren laten iets zien van Degene die ze heeft gemaakt en hun plaats heeft gegeven; de Wijsheid en de Kennis die er achter zit.

De reden waarom God graag met ons wil spreken, is omdat Hij jou persoonlijk wil kennen. Probeer maar eens je antwoorden te zoeken bij God. Stel de vragen die je hebt eens aan Hem, en wie weet krijg je antwoord op manieren die nieuw voor je zijn. Het kan zijn dat je niet altijd het antwoord krijgt van God dat je verwacht had te krijgen.

Natuurlijk mag je ook met ons contact opnemen en jouw vragen over God stellen. Wil je graag zelf lezen wat er in de Bijbel staat over de sterren? Vraag dan hier een gratis Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland).