Levensvragen

Als er een hemel is, kan je dan niet beter meteen dood gaan?

Wie verlangt er niet naar een plek waar oorlog, ziekte en pijn niet bestaan, maar waar alles goed en volmaakt is? Wie wil er nou niet in de hemel zijn?

Wanneer we om ons heen kijken op deze aarde met al het lijden en moeilijkheden, kan dat verlangen zomaar eens naar boven komen. Op zich een logische gedachte, maar er zitten ook kanttekeningen aan.

Jouw leven is waardevol

Denk jij aan zelfdoding? Bekijk onderstaand filmpje dan eens.

video-poster
% geladen 00:00
00:00
00:00

Niet voor onszelf

Als we naar de Bijbel kijken, vertelt deze ons op meerdere plekken dat niet iedereen “zomaar” naar de hemel gaat na het overlijden. De hemel is een plek waar de Here Jezus het middelpunt is. Echter erkent niet iedereen Jezus als zijn of haar Redder, en heeft niet iedereen de behoefte om Hem te kennen. Wanneer we erkennen dat Jezus onze Redder is, belooft Hij dat we voor altijd bij Hem mogen zijn.

Het is niet zo dat we naar de hemel gaan om het daar voor onszelf goed te hebben of weer herenigd te zijn met de mensen die we kennen. De belangrijkste reden om in de hemel te willen zijn, is het feit dat God daar is. Hij staat in het middelpunt en we zullen met elkaar Hem prijzen. Natuurlijk is het heerlijk dat wij het goed zullen hebben, maar het is niet de hoofdreden om daar te willen zijn. Dus om zomaar een einde aan je leven te maken om “fijn” in de hemel te zijn, is niet hetgeen waarvoor de hemel bedoeld is.

Einde aan je leven maken

Wat zegt de Bijbel hier eigenlijk over? Best veel. Gek genoeg is het een veelbesproken onderwerp, iets van alle tijden.

God is er in lijden

God geeft leven

Moord plegen

Een taak

Zelfmoord is niet wat God wil voor ons mensen.

Uitzien naar Hem

Natuurlijk mogen we verlangend uitzien naar het moment dat we voor altijd bij Hem zullen zijn. Als het aan Paulus had gelegen, was hij zelf ook liever meteen bij God in de hemel geweest, maar er waren nog belangrijke dingen op aarde voor hem te doen. God haalt ons thuis op een moment dat Hij bepaalt. En dat is voor ons het beste, ook al begrijpen wij dit vaak niet. Totdat het zover is, zijn christenen geroepen om in vrije wil Gods opdracht uit te voeren op aarde.

Loop je rond met gedachten over zelfmoord? Of ken je iemand die hiermee worstelt? Neem dan contact op met 113 of kijk eens op deze website, waar een aantal specialisten, deskundigen en zielzorgers je eerlijk advies geven.