Wie kent jouw naam?

Home | Blog | God | Wie kent jouw naam?

Heb jij een wachtwoord op jouw telefoon of PC? Wat gebeurt er als je één letter of cijfer verkeerd intikt? Je krijgt dan waarschijnlijk de melding: “gebruikersnaam of wachtwoord onjuist.” Heel irritant als je het wachtwoord bent vergeten en jouw account geblokkeerd wordt.

Nu gebeurt het wel eens, dat mensen mij Onno noemen in plaats van Onne. Je kunt denken en zeggen: ‘Wat maakt dat nou uit? Als het beestje maar een naam heeft.’ Als ik eerlijk ben vind ik de naam Onno niet echt bij mij passen, en eigenlijk (sorry voor de mensen met deze naam) irriteer ik mij hierover een beetje.

Namen in de Bijbel

Een tikfoutje kan het niet zijn want de ‘e’ en de ‘o’ staan op het toetsenbord mijlen ver van elkaar af. Het kan slordigheid of haast zijn als mensen jouw naam verkeerd spellen. Het verschil met een verkeerd geschreven wachtwoord is, dat je nu geen foutmelding krijgt. Ik vind de naam belangrijk, en dat is in de Bijbel ook zo. Adam kreeg van God de opdracht om alle dieren een naam te geven. En er zijn zelfs personen in de Bijbel die vóórdat ze geboren waren, al een naam hadden. Zo sprak een engel tegen Zacharias:

“Je hoeft niet bang te zijn. God heeft je gebed gehoord. Je vrouw Elizabet zal een zoon krijgen. Je moet hem Johannes noemen.”

Die naam is gegeven door zijn ouders toen hij eenmaal geboren was.

Positief signaal

De meeste ouders doen heel erg hun best om de pasgeboren baby een mooie naam te geven. Ook wij hebben goed nagedacht over de naam die we onze kinderen hebben gegeven. Het is goed dat je mensen bij naam kent. Als je iemand bij zijn of haar naam noemt, geef je een positief signaal. Deze persoon voelt zich dan belangrijk en gewaardeerd.

In deze wereld waar, volgens onderzoek, steeds meer eenzame mensen rondlopen, is het belangrijk dat mensen gekend zijn. Ik probeer dan ook zo veel mogelijk de naam te onthouden van mensen die ik ontmoet. Dit is soms wel moeilijk, maar er zijn bepaalde trucjes om namen te onthouden. De naam opschrijven is dan ook een goed idee.

Misschien vind je mijn irritatie een beetje overdreven, en misschien heb je wel gelijk, mijn excuses daarvoor. God vindt een naam belangrijk; Hij vindt jou belangrijk!

In deze wereld waar, volgens onderzoek, steeds meer eenzame mensen rondlopen, is het belangrijk dat mensen gekend zijn.

Inloggen

God is een God die een relatie met ons mensen wil, en Hij kent onze naam. Contact maken met Degene die jouw naam kent is niet ingewikkeld. Je hebt hiervoor geen wachtwoord nodig. Je hoeft ook niet te wachten want Hij is altijd online. Zijn naam is Jezus. Succes met inloggen zonder wachtwoord.

De tekst hieronder staat in Jesaja 43. Dit is één van mijn favoriete Bijbelgedeeltes. Jesaja schrijft over Israél maar ik denk dat dit ook voor jou en mij is. Lees het maar eens helemaal door en laat je raken. Wees niet bang, want ik zal je vrijkopen, ik heb je bij je naam geroepen, je bent van mij!


Wil jij graag Jezus leren kennen? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je graag meer lezen over het leven van Jezus en hoe je Hem kunt volgen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan via [email protected] (verzending alleen binnen Nederland) of kijk bij één van onze (gratis) online cursussen.

Onne de Vries

Jezusfan, luisterend oor, kijkt over kerkmuren heen, hart voor jongeren, nuchtere fries, reislustig en bewogen met mensen. Lees meer blogs van Onne. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor