Moet je God zien om Hem te ervaren?

Home | Blog | God | Moet je God zien om Hem te ervaren?

Het is Hemelvaart geweest. Ik weet niet hoe jij deze vrije dag hebt beleefd, maar degene die bij de Hemelvaart waren, waren volgens Handelingen diep onder de indruk. Ze herinnerden zich de woorden van Jezus: ‘Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader in vervulling is gegaan.’ En dat deden ze. Ze wijdden zich vurig en eensgezind aan het gebed.

Verwachting van gebed

Ik ben ervan onder de indruk. Wanneer is het eigenlijk voor het laatst geweest dat ik vurig gebeden heb? De eenmalige gebeden tellen even niet. Wanneer heb ik een tijdlang mijn tijd en energie ‘gewijd’ aan gebed? Hoeveel verwacht ik eigenlijk van het gebed?

We leven momenteel in een bijzondere tijd. Corona zet de wereld op de kop, en als het lukt een vaccin te brengen, draait de wereld niet meer terug. We komen in een ‘ nieuwe realiteit’. Dat was ook zo voor de leerlingen van Jezus. Hij was weg en beloofde terug te komen, maar de nieuwe realiteit was wel zonder Hem om hen heen.

Praten, luisteren en wachten

Als je iemands aanwezigheid mist, dan worden de woorden van diegene nog belangrijker. Daarom doen ze wat Jezus gezegd heeft. Bijzonder vind ik dan wel, dat ze het ‘wachten’ invullen door te bidden. Het is niet ‘ik zie wel wat God gaat doen’. Integendeel! Ze weten dát God iets gaat doen en daarom zoeken ze Hem in verwachting. Eerlijk? Dat is niet hoe mijn meeste gebeden eruit zien.

En dan de periode! Niet één dag, niet twee dagen maar pas na tien(!) dagen wordt de belofte vervuld. Tien dagen lang praten ze met God, luisteren ze en wachten ze. Uit mijn eigen ervaring weet ik dat het geen weggegooide tijd is. Nee, langdurig en regelmatig God zoeken vormt je in je relatie met God. Je gaat meer zien, meer begrijpen en langzamerhand wordt je gevoeliger om Gods stem ook een beetje te verstaan. En precies dàt is de belofte van de Vader. Ik zal Mijn Geest in je binnenste geven. Ik zal heel dichtbij je komen, Ik ben niet ver weg.

Gods belofte aan jou

Ik wil je graag uitdagen in deze tijd als het binnenkort Pinksteren is. Ga je uitstrekken naar de belofte van de Vader voor jou. Wellicht kan de cursus gebed je daarbij helpen, als je bidden lastig vindt. Want God heeft ook jou Zijn Geest belooft, Zijn stem en aanwezigheid in jouw binnenste. Om die reden ging Jezus naar de hemel. We hoeven God niet te zien om Hem wel heel dichtbij te kunnen ervaren. En mocht je denken dat dit niet voor jou geldt? Dan wil ik je bemoedigen met de woorden van Jezus: als een menselijke vader al goed voor zijn kind zorgt, hoeveel temeer zal dan de Hemelse Vader niet de Heilige Geest aan (ieder) wie Hem erom vragen?

Doe nu de tien-daagse cursus gebed met Ron van der Spoel

Wil je doorpraten over wat je hebt gelezen? Neem dan contact met ons op. Of laat een reactie hieronder achter.

Duurt Vonck

Leerling van Jezus, kind van God, trotse vader van 4, 'man van', netwerker, Koninkrijksdenker, pionieer en ondernemer, snoeper met een voorliefde voor appelkoeken (ja, die hele goedkope) Lees meer blogs van Duurt. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor