Onderweg naar Kerst

Home | Het Kerstfeest

Waar gaat het Kerstfeest over? En waar komt het eigenlijk vandaan? We geven elkaar steeds vaker rond 25 december cadeautjes, zetten een grote kerstboom in huis en zingen liedjes over engelen, herders en een kindje in de stal.

Naast alle gezelligheid en de heerlijke sfeer in de maand december gaat het Kerstfeest om een Joods jongetje dat aan het begin van onze jaartelling werd geboren in het Midden-Oosten. In het plaatsje Bethlehem, om precies te zijn. En zijn moeder Maria, hoe ging die met alles om? Bekijk het in onderstaand filmpje.

ROMANTISCH

Gaat er al een belletje rinkelen als je dit hoort: Bethlehem, Jozef, Maria of Jezus? Heb je als kind meegedaan in een Kersttoneelstuk? Of heb je een kerststalletje dat je mooi neerzet: schapen, de wijzen uit het Oosten, een ster… het ziet er zo romantisch uit! Kerst maakt iets los bij mensen. We vinden het belangrijk om samen te zijn, het huis gezellig in te richten en samen te eten. Maar waar gaat Kerst nou écht over?

JARIG?

Misschien een beetje een afknapper, maar Jezus is helemaal niet geboren op 25 december. Waarom we zijn geboorte dan toch vieren op die datum? Dat heeft kort gezegd te maken met de midwinterfeesten, die al eeuwen voor Jezus’ komst rond deze datum gevierd werden.

Als dit je nieuwsgierig maakt en je meer wilt weten over de achtergrond van Kerst, kijk dan hieronder bij de korte kennismaking ‘Onderweg naar Kerst’.

WAT WE WETEN DOOR DE BIJBEL

Als je het Kerstverhaal al kent, kan je jezelf afvragen waarom je de verjaardag zou vieren van iemand die 2000 jaar geleden geboren werd. Dat is toch krankzinnig! Een verjaardag vier je met mensen van wie je houdt, of die je heel goed kent… Maar hoe goed kennen we Jezus nu eigenlijk? Je kunt verrassend veel te weten komen over Jezus dankzij de Bijbel. De Bijbel is geen gewoon boek: God spreekt door de Bijbel tot jou!

Gratis online cursus over Kerst

Kerst: wie, wat, waarom en hoe?

Velen gingen je voor

Moeilijke vragen

Wie is God? Wie is Jezus? Waarom moest Jezus sterven aan een kruis?
Moeilijke vragen. Met antwoorden...

Gij zult genieten! Mag dat als christen?

Christenen en genieten. Voor veel mensen lijken die twee begrippen…

Hoe kom ik in de hemel?

Het gebeurd wel eens dat als je onderweg bent, je…

Wie zijn we eigenlijk?

Wie zijn we eigenlijk? Dat is een vraag waar door…

Gij zult genieten! Mag dat als christen?

Christenen en genieten….

Hoe kom ik in de hemel?

Het gebeurd wel…

Wie zijn we eigenlijk?

Wie zijn we…