#ikdoenietmeermee!

Home | Blog | God | #ikdoenietmeermee!

Deze hashtag was de afgelopen dagen veel in het nieuws. Je kunt deze uitspraak op twee manieren opvatten. Of je bent boos omdat het niet zo gaat als jij zou willen. Of je geeft het op omdat je moedeloos bent. Een aantal ‘bekende’ Nederlanders gaf aan dat ze klaar zijn met alle regels vanwege de coronacrisis. Ik kan mij daar wel iets bij voorstellen. Maar het gaat toch iets te ver om het dan maar op te geven. Het zal ingegeven zijn door frustratie. We zullen toch met zijn allen iets moeten doen om deze crisis te overleven.

Moedeloosheid

De andere reden zou kunnen zijn dat je moedeloos wordt omdat het steeds mislukt om iets van jouw leven te maken. Het lukt je niet om het moordende tempo bij te houden die er in de maatschappij wordt gevraagd. Je wilt er graag bij horen maar je loopt steeds vast. Omdat je anders bent pas je niet in het systeem. Je probeert het wel maar bereikt niet het gewenste resultaat. Om moedeloos van te worden.

Gemaakt met een doel

Bij beide voorbeelden geef je het op.
Ieder mens is uniek. Of je nu bekend of onbekend bent, er is niemand zoals jij. Er is op deze wereld maar één met jouw DNA. Er is op deze wereld maar één met jouw vingerafdruk. Er is op deze wereld maar één met jouw karakter. Jij bent speciaal gemaakt. Jij bent gemaakt met een doel.

Door en voor Hem

God ziet het met jou zitten en wil dat jij tot je doel komt. Heb ik een doel dan? Wat is mijn doel dan? Een leven zonder doel zou zinloos zijn. Een voetbalwedstrijd zonder doel zou er heel raar uitzien. Een beetje doelloos rondrennen is waanzin. Je wordt er doodmoe van en het geeft geen voldoening.
In de Bijbel staat dat: alles door Hem en voor Hem is gemaakt.

Jij hoort erbij

Ook jij bent door Hem en voor Hem gemaakt. Ik geloof dat ieder mens door God gemaakt is. Hij heeft jou en mij gemaakt om contact en relatie met Hem te hebben. Hij wil als een Vader voor jou zijn. Een vader wil doorgaans het beste voor zijn kinderen. De Hemelse Vader heeft heel veel kinderen en wil dat ook jij zijn kind wordt. Als je zijn kind wordt kom je ook in zijn gezin. Je mag er helemaal bij horen. Je zult nooit meer zeggen: ik doe niet meer mee of ik hoor er niet bij. Dit geeft doel in je leven.

Geweldig vooruitzicht

In dit leven is het niet mogelijk om de Vader fysiek te zien. De Bijbel zegt dat na het aardse leven een eeuwig leven komt. Een eeuwig leven waar we bij de Vader zullen zijn. Wil je weten hoe de Vader is? Kijk naar Jezus Hij heeft laten zien hoe het karakter van de Vader is. Als jij er voor hebt gekozen om een kind van God te worden krijg ook jij deel aan het eeuwige leven. In dat leven zal geen pijn, ziekte (corona) , verlies, zonde of dood meer zijn. Een geweldig vooruitzicht ook voor jou en mij.

Hoopvolle toekomst

Mijn plan met jullie staat vast spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.

Ben jij op zoek naar God? Geef het niet op! Hij wil zich laten vinden! Doe je mee? Neem gerust contact met ons op.

 

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Onne de Vries

Jezusfan, luisterend oor, kijkt over kerkmuren heen, hart voor jongeren, nuchtere fries, reislustig en bewogen met mensen. Lees meer blogs van Onne. (Disclaimer)

Laat een reactie achter