Wat maakt gelukkig?

Wat maakt een mens gelukkig? Een fijne baan, een eigen huis, luieren, vakanties, gezelligheid met familie en vrienden, samen zijn met je allerliefste, gezondheid, of vrijheid om te doen wat je wil. Of word een mens gelukkig van elk weekend een feestje? Misschien zit het wel in een mooi salaris, sporten, lekker eten, of goed zijn voor anderen. Of in kleine dingen: in het zonnetje zitten, oude foto’s kijken, een drankje doen aan het eind van de dag.

We zijn best gelukkig

Van alles kan een mens gelukkig maken. En Nederlanders zijn best tevreden met hun leven. Volgens het CBS is de gemiddelde geluksscore van Nederland een 8,8.

Knaagt er iets?

Heb je alles of verlang je juist naar meer – of allebei? Het lijkt wel of de mens een eindeloze honger heeft naar meer. Waar zijn we toch naar op zoek? Het is net alsof we een leegte in ons binnenste proberen te vullen. Het probleem is alleen dat elk geluksmoment weer voorbij gaat. En die leegte die je ervaart is er niet voor gemaakt om opgevuld te worden met dingen die tijdelijk zijn.

Diepe vrede

Misschien heb je er nog nooit echt over nagedacht, maar zou het mogelijk zijn om dat echte geluk te vinden? Wij geloven dat er iemand is die alles wat jou gelukkig maakt heeft bedacht. Hij heeft het ontworpen. Sterker nog, hij heeft jou zelf gemaakt. Deze Maker, God, wil niet alleen maar dat je gelukkig bent. Hij wil zelf de bron worden van jouw geluk. Hij wil je vrede geven die je verstand te boven gaat. Hij wil je geluk geven in overvloed. Benieuwd naar deze God? Doe dan onze online cursus. Of stel ons een vraag!

Cursus over God en Jezus »

Stel je vraag »