God leren kennen

In dit artikel lees je hoe je God persoonlijk kunt leren kennen. Stel gerust een vraag als je meer wilt weten of hierover door wilt praten.

Gods design

Je bent Gods unieke design. Iedere kunstenaar of designer heeft zijn eigen handschrift, zijn eigen specialiteit. Dat geldt voor Salvador Dali, Hugo Boss en voor… God. Hij is de vormgever van deze wereld en van alle mensen. God heeft iedereen – ook jou – op zijn eigen unieke manier geschapen, met de bedoeling om in relatie met Hem te leven.

We zijn offline

Er is echter een breuk gekomen in de relatie met God. We zijn als het ware “offline”. Dit komt doordat we onze eigen weg zijn gegaan, zonder God. Je bent dus Gods unieke design (het goede nieuws) maar je ziet hier niet veel van omdat de relatie met Hem verbroken is (het slechte nieuws). Maar God houdt van mensen en daarom kwam Hij in beweging. Wij kunnen de relatie blijkbaar niet goed herstellen. Maar Hij wel. Dat deed Hij met een spectaculaire reddingsactie: God werd mens. Hij komt zo dicht mogelijk naar ons toe.

Jezus herstelt de relatie

Jezus kwam als mens om ons te redden. Zijn naam betekent “Redder”. Hij zal zijn volk redden van hun zonden. Jezus zegt zelf dat Hij de enige weg is tot God. Hij is de weg naar vergeving en naar een gezond leven in relatie met onze Schepper. De enige weg naar een hoopvolle toekomst. Meer over Jezus.

God nodigt je uit

Gods uitnodiging staat. Een uitnodiging voor een eeuwig leven, vol hoop en in een liefdevolle relatie met Hem. Maar Hij dwingt niemand. Je mag zelf reageren op Zijn uitnodiging. Als je de vriendschap en vergeving van Jezus aanvaardt en op Hem vertrouwt, kun je Gods liefde ervaren.

Vriendschap met God beginnen

Als je je vriendschap met God wilt beginnen, kun je Hem dat gewoon vertellen. Je kunt dat doen door bijvoorbeeld het volgende gebed uit te spreken… »