E-coach worden?

Een e-coach is iemand die online zoekers begeleidt bij hun eerste stappen om Jezus Christus te leren kennen, naast hen gaat staan om antwoorden te vinden op hun vragen en voor hen bidt. Deze zoekers reageren op één van de IkzoekGod.nl-websites, cursussen of onze Facebookpagina.

Bij evangelisatie denk je misschien aan een live gesprek met mensen. Maar bij IkzoekGod.nl werken we digitaal. Je zult met mensen in gesprek gaan vanaf je bank of vanachter je bureau.

De reacties waar je als e-coach mee te maken krijgt, zijn heel verschillend. Sommigen vertrouwen hun leven voor het eerst of opnieuw toe aan God. Anderen willen eerst nog wat meer weten. Ook zijn er mensen die zich aanmelden voor de WaaromJezus?-cursus of The Case for Christ-cursus, waarbij ze begeleidt worden door een e-coach.

Er zijn ook mensen die met moeilijke problemen bij ons aankloppen. Ongeveer 10% van de reacties heeft te maken met zelfdoding. Daarnaast zijn er veel vragen en reacties die te maken hebben met depressiviteit en relaties.

Enkele reacties:

Ik kijk na het doen van de WaaromJezus?-cursus absoluut anders aan tegen het christelijk geloof. Daarvoor had ik totaal geen kennis van deze mooiere wereld. ~ reactie van cursusdeelnemer

Ik kamp al jaren met depressieve gedachten. ik ging op zoek naar iets over geloven en depressie en kwam op jullie website uit. Misschien kunnen jullie iets voor mij betekenen. ~ reactie via ik-wil-dood.nl

Ontzettend bedankt dat ik afgelopen jaar op verschillende momenten zo fijn met je heb kunnen praten. ~ reactie via Facebook

De juiste vragen stellen

Er bestaan vele evangelisatiemethoden. En er leven veel vragen rond leren evangeliseren: hoe doe je dat? Onze manier is om de juiste vragen te stellen, zodat we mensen helpen zelf dingen te laten ontdekken.

E-coach worden - vragen stellen

Om je deze manier van coachen eigen te maken nodigen we nieuwe e-coaches daarom uit om een (verplichte) ééndaagse training mee te maken op ons hoofdkantoor in Driebergen. Daarbij vertellen we je over onze beweging, hoe ons systeem werkt, de manier van coachen en we geven je natuurlijk evangelisatietips.

Na die training word je als e-coach niet aan je lot overgelaten. Je kunt, als je vragen moeilijk te beantwoorden vindt, altijd terugvallen op iemand met meer ervaring.

Ben je geïnteresseerd? Als je je aanmeldt, nemen wij contact met je op. Heb je een andere vraag, mail dan naar contact@ikzoekgod.nl.

Voorwaarden om e-coach te worden »

Meld je aan »