Levensvragen

Ultieme vrijheid?

Stel dat alles mogelijk is. Geld, tijd, alles wat je normaal belemmert speelt geen rol. Wat zou je dan gaan doen? Een grote vakantie boeken naar het buitenland, of zou je een groot huis kopen? En wanneer je eenmaal alles hebt, wat is dan je volgende stap? Nog meer geld, een mooiere auto of een groter huis? En is dat dan jouw vorm van ultieme vrijheid en geluk?

Voor sommigen is deze rijkdom het ultieme doel om te behalen, maar er zijn veel verhalen van mensen die alles hebben bereikt, maar nog steeds doodongelukkig zijn. Wat is toch die vrijheid waar we met z’n allen naar verlangen? En waar komt die drang van “constant meer willen” vandaan? Om die vragen te beantwoorden moeten we iets dieper graven. En, verrassing: God speelt daar een grote rol in!

vliegende roofvogel met vleugels wijd

Levensvragen

Misschien heb je het nog niet door van jezelf, maar je bent in feite bezig met het zoeken naar een antwoord op een grote levensvraag, namelijk: wat is vrijheid nou echt?. Is er iets dat je - misschien onbewust - mist? Een leegte in je leven die schreeuwt om gevuld te worden? Sta er maar even bij stil voor jezelf, ook als dat gek klinkt.

Je bent op het juiste adres. Wij willen je hiermee helpen en geloven dat God hierin iets voor je kan en wil betekenen. Is het je wel eens ter ore gekomen dat de leegte die je ervaart, de ontbrekende verbinding is met God? Laat het ons je uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

geen connectie

Verbroken verbinding

Zie het als een mobiele telefoon zonder connectie. Vanaf het moment dat je telefoon de verbinding verliest, gaat hij zoeken. Zo zit het ook met de mens zonder connectie met God. We zijn constant op zoek, bewust of onbewust, naar die verbinding. En die verbroken verbinding is de leegte die je ervaart.

Velen vinden vervulling voor die leegte in geluk en vermaak. Men denkt het te kunnen vervullen met mooie spullen, met veel eten of drinken, of liefdesrelaties en vriendschappen. Maar onderaan de streep blijkt het allemaal tijdelijk te zijn.

Christenen geloven dat God je de eeuwige bevrediging kan geven waar je ten diepste naar op zoek bent. En het hoopvolle is, dat het niet uitmaakt wat je hebt gedaan in het verleden: je bent altijd welkom.

God geeft ons veel vrijheid, de ultieme vrijheid, om te doen en te laten wat we willen - binnen bepaalde kaders.

Gekaderde vrijheid

man met nasa-shirt en petje op zit in zaaltje van lezing, kijkt omhoog

Connectie

Deze God is bereikbaar via Jezus. Als je gelooft dat Hij God is, ben je op het juiste pad naar een leven zoals God voor iedereen voor ogen heeft. Hij is de Weg die ultiem gelukkig maakt, en de Waarheid over de ultieme vrijheid. Hij is de vervulling van jouw leegte. De connectie die de verbinding waar je naar op zoek bent weer tot stand kan laten komen.

Het kan zijn dat je allerlei redenen hebt om niet in God te geloven. Wij hebben een aantal redenen uitgewerkt, kijk daarvoor eens op IkzoekGod.nl/niet. Wil je graag (anoniem) doorpraten met ons? Dat kan met één van onze e-coaches. Wil jij een gratis boek ontvangen waarin je kan ontdekken wie God voor jou wil zijn? Vraag die dan hier aan (verzending alleen binnen Nederland).