Wat als het waar is?

Home | Blog | God | Wat als het waar is?

“Onlangs zei ik tegen iemand in een gesprek: stel je eens voor dat het waar is. Dat het niet zomaar een vorm van je eigen hobby is, maar stel je eens voor dat het waar is dat er een God is die leeft en die in Zijn Woord mensen roept tot Hem. Stel je eens voor dat het waar is dat we een ziel hebben voor een eeuwigheid. Dat het er niet alleen om gaat om deze tijd door te komen, maar dat er ook een leven na dit leven is…Als dat allemaal echt waar zou zijn, en ik geloof dat dat zo is, dan besef je in één keer hoe belangrijk dat is!”

Dit is een quote van Kees van der Staaij die hij deed in de Tweede Kamer.

Wat is waar

Wat is er waar en wat is ‘fake’. Het is steeds moeilijker om te onderscheiden wat waar is en wat niet. Wat kun je nog wel geloven. Het wereld wijde web staat vol met Fake News, gemanipuleerde foto’s, filmpjes en andere onwaarheden. Deep Fakes gaat hierin nog een stap verder. Hier word je wel een beetje onzeker van.

Wat is er dan wel waar? In de bijbel staat een vergelijking met een boom. Aan zijn vruchten kun je herkennen wat voor boom het is. Aan een perenboom zullen nooit appels groeien. Dus als je mooie rode appels ziet hangen, kun je er voor honderd procent vanuit gaan dat het een appelboom is.

Als je mooie rode appels ziet hangen, kun je er voor honderd procent vanuit gaan dat het een appelboom is.

Stel dat het waar is

Jezus zegt over zichzelf: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven.” Dat is nogal een uitspraak.

Zou dit waar kunnen zijn? Wat waren dan zijn vruchten? Jezus had oog voor mensen die door de samenleving werden uitgestoten, Jezus deed wonderen, Jezus liep over water, Jezus gaf duizenden mensen eten, Jezus veranderde water in wijn, Jezus vergaf, Jezus genas, Jezus werd onschuldig veroordeeld, Jezus stierf een gruwelijke dood, MAAR Jezus stond na drie dagen op uit de dood en leeft. Stel dat dit allemaal waar is? Zou dat niet geweldig nieuws zijn? Dat het na dit leven niet stopt maar dat er een eeuwig leven is?

Stel dat dit allemaal waar is? Zou dat niet geweldig nieuws zijn? Dat het na dit leven niet stopt maar dat er een eeuwig leven is?

Geloofsvervolging

Er zijn heel veel mensen die dit geloven. Er zijn landen waar je dit niet mag geloven. In die landen worden mensen ter dood veroordeeld om hun geloof. En toch houden ze vol. Zou het dan toch waar zijn? We leven in een bijzondere tijd. Het nieuwe normaal gaat langzaam normaal worden. We hebben steeds minder fysiek contact met elkaar. De schermpjes hebben in deze tijd de overhand. Angst, voor iets wat je niet kunt zien maar er wel is, neemt hand over hand toe.

Vragen en angst

Waar moet je naartoe met al de vragen en angst? De Bijbel zegt: “Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven. Doe wat Ik je zeg. Leer van Mij. Want Ik ben vriendelijk en geduldig en bescheiden. Daarom zul je bij Mij innerlijke rust vinden. Want wat Ik je te doen zal geven, is niet te moeilijk of te zwaar voor je.”

Wat houdt jou tegen om dit te geloven. Als je kijkt wat Jezus deed. Wat heb je te verliezen? Vraag Hem om zich te laten zien en Hij zal laten merken dat Hij er ook voor jou wil zijn.

Doorpraten? Onze e-coaches staan voor je klaar. Kijk ook eens bij onze cursussen om meer te ontdekken over het geloof.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Onne de Vries

Jezusfan, luisterend oor, kijkt over kerkmuren heen, hart voor jongeren, nuchtere fries, reislustig en bewogen met mensen. Lees meer blogs van Onne. (Disclaimer)

Laat een reactie achter