Waar vind ik rust?

Home | Blog | God | Waar vind ik rust?

Onrust in je hoofd. Onrust in je hart. Wie heeft er niet mee te maken? Je neemt je voor om in het weekend eens geen afspraken te maken of om een aantal avonden thuis te blijven en vroeg naar bed te gaan. Je neemt je voor je huis op te ruimen, geen nieuwe prullaria te kopen en maar eens een dik boek op te pakken. Rust, reinheid en regelmaat, was dat niet het advies van de generaties voor ons?

Me-time

Rust is in onze tijd een kostbaar goedje geworden. Mensen hebben er heel wat voor over even uit te mogen rusten, hetzij tijdens een dure vakantie, in een resort of thermen, door therapie of onder begeleiding. We zoeken massaal naar rustpunten die in de volksmond ‘momentjes voor jezelf’ of ‘me-time’ worden genoemd. We willen even de waan van alledag ontvluchten. Maar het vervelende is dat de chaos gewoon doorgaat; in de wereld, op je werk, in de politiek, bij de buren en in je hart.

De zoektocht naar rust is niks nieuws, duizenden jaren geleden werden mensen daar ook al mee geconfronteerd.

Je leest het bijvoorbeeld in de Psalmen, ‘waarom ben ik zo onrustig van binnen?’ Ja, dat is een hele goede vraag. We kunnen wel driftig op zoek gaan naar rust, maar is het niet logisch om eerst de wortel van onze onrust bloot te leggen? Het kan immers van alles zijn. Een onzuiver geweten bijvoorbeeld, of angst, depressie, schuld, de aanwezigheid van occulte invloed. Nou, noem het zelf maar op.

Echte rust

Op zoek gaan naar imitatie-rust om de innerlijke onrust te bedekken, werkt niet. Dat is slechts een pleister op de wond. Rust is niet te koop, rust is niet na te maken. Echte rust in je hoofd en hart is te vinden bij Jezus Christus. Dat is misschien niet wat je in gedachten had, maar Hij nodigt je uit: kom naar Mij en ik zal je rust geven, werkelijke rust.

De rust die Hij aanbiedt, is zoveel meer dan even een middagje vrij, een korte vakantie of een verwenmomentje.

Zijn rust is niet een momentopname, maar eeuwigdurend. Zijn rust is zalving voor je ziel.

Heb je dat nodig? Is dat wat je zoekt? Aarzel dan niet, ga naar Hem toe.

Zeg gewoon hardop ‘Jezus, ik ervaar zo’n diepe onrust van binnen. Wilt U de wortel blootleggen zodat plaats gemaakt kan worden voor Uw rust, werkelijke rust!”

Wil je meer weten over wat stress nou eigenlijk is en waarom we ons zo opjagen in deze maatschappij? Meld je dan aan voor de online cursus “Stress, burn-out en rust”.

Heb je een vraag over de Bijbel? Reageer dan gerust via dit formulier “Meer weten” en stel je vraag

Marja Verschoor-Meijers

Auteur, tekstschrijver, denker & doener. Lees meer blogs van Marja, of neem een kijkje op Marja's website. (Disclaimer)

2 reacties

  1. Priscilla op 31 maart 2020 om 06:32

    Hoe kan ik me zelfe rust geven binnen in me hart

    • Marja Verschoor-Meijers op 1 april 2020 om 20:30

      Zelf kunnen we dat niet Priscilla. Misschien heel even, maar niet voor lang. Alleen Jezus kan je echte rust geven. Je mag het gewoon in je eigen woorden aan Hem vragen, Hij hoort je altijd. Ik weet niet of je weleens met God praat, maar dat mag altijd, in je eigen woorden. Durf je dat?

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor