Waar geloof jij in?

Home | Blog | God | Waar geloof jij in?

Er zijn mensen die zeggen dat ze géén geloof hebben. Het is altijd bijzonder om dit te horen, want waarschijnlijk is dat niet waar. Iedereen heeft immers op een of andere manier ‘geloof’. Als je naar een dokter gaat, heb je geloof nodig om zijn of haar diagnose te vertrouwen. Als je met je recept naar de apotheek gaat, vertrouw je erop dat je de juiste medicijnen krijgt. En wanneer je in een restaurant gaat eten, ga je er zonder meer van uit dat het personeel je veilig voedsel voorzet en dat ze je niet vergiftigen.

Eigenlijk is elke dag dus een wandeling in geloof. Zonder geloof kunnen we niet leven. Iedereen gelooft ergens in en vertrouwt ergens op. Als mens maken we zelf de keuze waarin we geloven en wie we vertrouwen.

Geloven met een doel

Geloof moet natuurlijk wel een doel hebben. We geloven in iets of iemand. Alleen maar geloof hebben in het begrip ‘geloof’ heeft weinig zin. Sommige mensen geloven in zichzelf of in de overheid, in de wetenschap, in hard werken, in humanisme of astrologie óf in God.

Alleen maar geloof hebben in het begrip ‘geloof’ heeft weinig zin.

Ook in de Bijbel wordt veel gesproken over geloof. Er staat zelfs dat God ieder mens een bepaalde mate van geloof toebedeeld heeft. De vraag is alleen: wat doen we met het geloof dat we gekregen hebben van onze Schepper? Voor wat of voor Wie kiezen we?

Toekomst

We kunnen – zoals gezegd – niet zonder geloof leven, maar we kunnen evenmin zonder geloof sterven. Ons geloof hier op aarde is namelijk bepalend voor wat er met ons gebeurt als we deze wereld verlaten. Geloof is dus niet alleen iets voor het hier en nu, maar heeft ook alles met de toekomst te maken. Voor een christen bestaat er maar één geloofsdoel: de levende God. Al het andere is onbeduidend, onwerkelijk en soms zelfs misleidend. Óns geloof is in de God die deze wereld geschapen heeft en Zijn Zoon Jezus Christus voor ons naar deze aarde heeft gezonden. In 1 Petrus staat: “Door Hem gelooft u in God, Die Hem opgewekt heeft uit de doden en Hem heerlijkheid gegeven heeft, zodat uw geloof en hoop op God gericht zijn.”

Als we vertrouwen op een eeuwige toekomst met Hem, zal ook ons huidige leven gekenmerkt worden door vertrouwen en niet door een vaag geloof in ‘iets’.

Zekerheid

Als je gelooft in de Here Jezus en wat Hij voor jou heeft gedaan, ben je verzekerd van een eeuwige toekomst bij en mét Hem. Deze zekerheid over wat er met ons gebeurt na onze dood, is van grote invloed op ons doen en laten en dus op ons geloof nú. Als we vertrouwen op een eeuwige toekomst met Hem, zal ook ons huidige leven gekenmerkt worden door vertrouwen en niet door een vaag geloof in ‘iets’. Alleen Christus toont ons Wie God is en alleen Hij kan de kloof tussen ons en God dichten – een kloof die door de zonde is ontstaan. Laten we ons niet laten misleiden: alleen Christus is ons geloof waard!


Zelf de Bijbel lezen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland), of volg één van onze gratis online cursussen. Misschien wil je wel doorpraten met één van onze e-coaches, dat kan. Een reactie hieronder achterlaten is ook mogelijk.

Wendy Born - van den Brink

Christen – getrouwd – (schoon)moeder – oma – (tekst)schrijfster – blogster – boekenwurm – zoekt de verbinding – houdt van organiseren en plannen – altijd in voor nieuwe projecten – houdt van hardlopen en opruimen van zwerfafval.. Lees meer blogs van Wendy. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor