Toch een Koningsdag?

Home | Blog | God | Toch een Koningsdag?

De koning komt niet. Dat is voor Maastricht, waar de koning dit jaar naar toe zou gaan, een zware teleurstelling. Natuurlijk voor de rest van Nederland ook. De vrijmarkt, het koekhappen, het zaklopen en het toiletpot werpen gaan allemaal niet door. Jammer hè?

Ruim 2000 jaar geleden dachten mensen ook dat de Koning gekomen was. De Koning waar ze al lang op hadden gewacht. Maar deze Koning, genaamd Jezus, stierf aan het kruis. Boven Zijn hoofd hing een bordje. Daarop stonden de letters INRI: ‘Dit is de koning van de Joden

Boven Zijn hoofd hing een bordje. Daarop stonden de letters INRI:
‘Dit is de koning van de Joden’

Waar blijft De Koning

Er is een groot verschil tussen de ‘koning van de Joden’ en onze koning Willem-Alexander. Als koning Willem-Alexander op bezoek komt wordt alles uit de kast getrokken om hem te ontvangen. De straten worden tip top schoon gemaakt, alle verenigingen doen hun best om de koninklijke familie te vermaken. Hij wordt met groot respect behandeld. Er wordt gebogen, cadeaus aangeboden. Mooie woorden zorgvuldig uitgesproken.

Bij zijn hemelvaart beloofde Hij dat Hij ook weer terug zou komen.
Maar waar blijft Hij?

Bij Jezus was dit heel anders. Hij knielde neer om voeten te wassen. Werd uitgescholden, bespuugd en geslagen. Hij werd gedood op wat we Goede Vrijdag noemen. Na zijn opstanding, wat met Pasen wordt gevierd, ging Hij weer terug naar de hemel. Bij Zijn hemelvaart beloofde Hij dat Hij ook weer terug zou komen. Maar waar blijft Hij? Het is al zo lang geleden beloofd.

Wanneer komt De Koning?

Hoe weet je nu dat dit allemaal waar is? Dit jaar is koningsdag afgelast, dat is een feit. Maar waar kunnen we aan zien dat de belofte die Jezus deed, wel uit zal komen? De Bijbel is een bijzonder boek. Er staan dingen in die gebeurd zijn, maar ook die nog gaan gebeuren. De crisis waar we nu doorheen gaan hoeft geen verrassing te zijn.

In Mattheus geeft Jezus antwoord op de vraag waaraan we kunnen zien wanneer Hij komt. Er zullen allerlei landen en volken oorlog met elkaar voeren. En op allerlei plaatsen zullen hongersnoden, gevaarlijke ziekten en aardbevingen zijn.

Als je gelooft dat deze Koningsdag gaat komen, en je kent die Koning,
zal dat rust geven voor de toekomst.

Er staan heel veel voorspellingen in de Bijbel die al zijn uitgekomen. De belofte dat de Koning terug zal komen laat nog op zich wachten. Maar als je gelooft dat deze Koningsdag gaat komen, en je kent die Koning, zal dat rust geven voor de toekomst.

In de eerste vier boeken van het Nieuwe Testament van de Bijbel staat heel veel over deze Koning. Lees maar wat Jezus allemaal heeft gedaan en hoe Hij heeft geleefd. Hij wil ook jouw Koning zijn. Hij wil jou helpen om de goede keuzes te maken. Keuzes die goed zijn voor jou en voor anderen. Ik wil je graag uitdagen op zoek te gaan naar deze Koning.

De antwoorden in de Bijbel zullen misschien nog veel meer vragen oproepen. De cursus Startersbijbel helpt je op een hele praktische manier om de Bijbel beter te begrijpen.

Wil je een (gratis) Nieuwe Testament Bijbel ontvangen? Of heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op via dit formulier

Fotocredit: Gemeente Amersfoort/Robin Utrecht

Onne de Vries

Jezusfan, luisterend oor, kijkt over kerkmuren heen, hart voor jongeren, nuchtere fries, reislustig en bewogen met mensen. Lees meer blogs van Onne. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor