The missing link

Home | Blog | God | The missing link

De afgelopen maanden verblijf ik regelmatig op een camping aan de Vecht. Op de dag waarop ik geboekt had, mocht ik alles even bekijken en kwam ik ook in de kantine. Daar lag een plaat van bijna tien meter lang en drie meter breed. De eigenaar van de camping had een puzzel gekocht van 42.000 stukjes. Een Gigapuzzel.

Gouden greep

Deze puzzel was een gouden greep. Heel veel mensen hebben meegedaan om het op tijd klaar te krijgen. Zelf mocht ik ook een paar stukjes leggen. Het mooiste van deze mooie actie was, dat er een saamhorigheid ontstond die van tevoren niet verwacht was. Als je samen hetzelfde doel hebt geeft dat een band. Ruim drie maanden heeft het geduurd voordat het helemaal klaar was.

Als je samen hetzelfde doel hebt geeft dat een band

Maar er is iets aan de hand met deze puzzel. Het zijn geen 42.000 stukjes, maar er zijn 41.999 stukjes. Er mist één puzzelstukje. Je zult misschien denken: dat is jammer! Is het heel erg dat er één puzzelstukje mist?

Verloren schaap

In de Bijbel staan verhalen die Jezus gebruikt om iets duidelijk te maken. Een van die verhalen gaat over een verloren schaap. Ik weet niet of dit schaap een beetje dwars was of dat het gewoon verdwaald is. Je zou kunnen zeggen dat het verloren schaap in ieder geval niet dicht bij de herder is gebleven. Als je je eigen gang gaat heb je kans dat je in de problemen raakt.

Jezus vertelt dat de herder honderd schapen heeft en dat er één weg is. Dan gebeurt er iets vreemds. Hij laat de 99 schapen achter en gaat die ene zoeken. Die ene is blijkbaar erg belangrijk. Wat heeft dit nu te maken met het zoekgeraakte puzzelstukje?

Niet compleet

Hoewel je heel erg goed moet zoeken waar het stukje mist, is de puzzel niet compleet. Als je naar de afbeeldingen kijkt zie je heel veel mooie gebouwen. Een boodschap zou kunnen zijn dat ook de wereld gebroken is. De wereld is niet meer zoals het was. In het begin van de schepping was er geen gebrokenheid en was het compleet.

De mens maakte de foute keuze en moest de perfecte wereld verlaten. Toch heeft God voor een oplossing gezorgd. Hij stuurde Jezus om alles weer in orde te maken. Hij zoekt verloren mensen om het plaatje weer compleet te maken. Hij zoekt die ene.

“Want God houdt zoveel van de mensen, dat Hij zijn enige Zoon aan hen heeft gegeven. Iedereen die in Hem gelooft, zal niet verloren gaan, maar zal het eeuwige leven hebben”

Jij bent belangrijk

Jezus is bereid om de andere schapen achter te laten om jou te zoeken. Als jij nog niet bij de kudde hoort, mag je weten dat Jezus ook jou zoekt. Zonder jou is de kudde niet compleet. Zonder dat ene puzzelstukje is de puzzel niet compleet.

Ben jij dat puzzelstukje en weet je niet hoe je de puzzel compleet kunt maken? Er zijn mensen die jou willen helpen en kunnen vertellen hoe.

Stuur maar een persoonlijk bericht als je vragen hebt.

Onne de Vries

Jezusfan, luisterend oor, kijkt over kerkmuren heen, hart voor jongeren, nuchtere fries, reislustig en bewogen met mensen. Lees meer blogs van Onne. (Disclaimer)

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor