Hoor jij tussen gegil Gods liefde?

Home | Blog | God | Hoor jij tussen gegil Gods liefde?

Ik wist niet wat ik meemaakte. Het konijn dat ik stevig in mijn armen had geklemd, gilde het uit. Niet even kort, het bleef maar gillen. Van alle geluiden die ik had verwacht van een konijn, was dit wel het laatste. En ik merkte dat het me diep raakte.

Ontsnapt

Kort ervoor had ik eindelijk het beestje in z’n nekvel kunnen grijpen. Die ochtend was het namelijk ontsnapt en sindsdien waren er vele uren verstreken waarin het niet alleen onze tuin maar ook de tuinen van beide buren had verkend. Het had zich tegoed gedaan aan gras, klaverblad en allerlei bladeren. Het konijn had prachtige sprongen gemaakt en leek volop te genieten van de vrijheid. En daar kon ik dan ook weer van genieten, ondanks de grote zorg van mijn dochter die niet alleen eigenaar van het beestje is, maar het ook had laten ontsnappen.

Gevaren

De zorg deelde ik wel met haar. Op de weg voor ons huis wordt hard gereden en grens aan een vaart. Oversteken zou links-of rechtsom dit konijn niet goed doen. Afsluiten was geen optie, omdat het door drie verschillende tuinen de weg zou kunnen betreden. Daarnaast zijn ratten, vossen en roofvogels geen onbekenden in onze buurt. Gevaren genoeg om me in te spannen het konijn weer veilig terug te brengen.

Helaas bleek het niet gemakkelijk. En toen het eindelijk gelukt was, was het konijn zó over de toeren, dat het een geluid uitbracht dat mij direct naar Google leidde: ‘Wanneer gilt een konijn?’ Als het in doodsnood is.

Ik hoop dat je Gods stem kunt horen, te midden van alle gegil om je heen of in je eigen leven.

Nekvel

Ach, arm beestje. Ik heb zo het beste met je voor! Genoot van je huppen en springen en rennen, ik genoot ervan om jou te zien genieten van jouw vrijheid. Ik ga een ren voor je bouwen, je gebied vergroten en goed voor je zorgen zodat je nooit weer hoeft te gillen. Weet dat ik je alleen zo in je nekvel zal grijpen als het voor jou echt nodig is. Want ik heb je lief en geniet van je! Kan je je het voorstellen, dat ik dit diep in het hartje of hersenpannetje zou willen prenten van dit konijntje als ik dat zou kunnen? Wel, er is Iemand die op deze dag ook jou iets wil meegeven:

Dit zegt de HEER, die jou schiep, die jou vormde:
Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van Mij!
Moet je door het water gaan – Ik ben bij je;
of door rivieren – je wordt niet meegesleurd.
Moet je door het vuur gaan – het zal je niet verteren,
de vlammen zullen je niet verschroeien.
Want Ik, de HEER, ben je God, de Heilige van Israël, je redder.
Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol, en Ik houd zo veel van je
dat Ik de mensheid geef in ruil voor jou,
ja alle volken om jou te behouden.
Wees niet bang, want Ik ben bij je.

Ik hoop dat je het kunt horen, te midden van alle gegil om je heen of in je eigen leven. Als ik al zoveel bewogenheid en liefde ervaar voor een gillend konijn, hoeveel temeer is er dan liefde van God voor jou, zo uniek en prachtig als je bent? Ik wens je een hele fijne dag!


Ben je single? Of zit je in een relatie? En wil je weten hoe je een goede relatie krijgt? Dan is deze cursus misschien iets voor jou! Want, hoe werkt dat, een goede relatie? Wanneer is het goed genoeg? Doorpraten? Dat kan met één van onze e-coaches. Reageren mag ook onder deze blog. Wil je graag meer lezen over wat Jezus hier op aarde kwam doen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland).

Duurt Vonck

Leerling van Jezus, kind van God, trotse vader van 4, 'man van', netwerker, Koninkrijksdenker, pionieer en ondernemer, snoeper met een voorliefde voor appelkoeken (ja, die hele goedkope) Lees meer blogs van Duurt. (Disclaimer)

2 reacties

  1. Geertje op 1 juni 2022 om 11:38

    Waar kan ik deze bijbeltekst vinden?

    • Duurt Vonck op 7 juni 2022 om 23:08

      Goeie vraag Geertje: Jesaja 43

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor