Zie ik sterren aan de hemel staan…

Home | Blog | Inspiratie | Zie ik sterren aan de hemel staan…

sterrenhemel

Eén van de eerste dingen die mij opviel toen we drie jaar geleden naar Duitsland verhuisden, was hoe donker het hier ’s nachts is. De laatste jaren in Nederland woonden we in Zoetermeer, waar door de kassen van het Westland straatlantaarns een min of meer overbodige luxe zijn. Het is daar nooit echt donker, altijd die oranje gloed aan de hemel, zelfs midden in de nacht.

Dat is hier in het zuiden van Duitsland wel anders. We wonen op het platteland, geen kassen in de buurt en het is hier pikdonker. En als het dan helder is en je kijkt omhoog, wauw, dan gaat er bijna letterlijk een wereld voor je open. Zoveel sterren, zo’n geweldige blik in het heelal, ik kan er uren naar kijken.

Nietig en waardevol

Het maakt dat ik me tegelijkertijd nietig en immens waardevol voel. Nietig omdat je je realiseert hoe klein de aarde is in vergelijking met het heelal en wat een stofje wij als mensen eigenlijk zijn. Maar tegelijkertijd waardevol omdat de God die dat alles schiep, mij kostbaar vindt en van me houdt. We zijn niets in het grotere plaatje van het universum, maar we zijn het meest kostbare wat er is in Gods ogen.

Er is een liedje wat we vroeger zongen op de tienergroep van de kerk:

Zie ik sterren aan de hemel staan
Aan de donkerblauwe nacht de maan
Is het of de nacht mij noemt de naam
Van een machtig God (1)

Het liedje gaat nog verder, maar de gedachte is dat de sterren, het heelal Gods macht laten zien. Dat is ook zo, maar voor mij laten ze veel meer Zijn liefde voor ons als mensen zien.

Waar Hij het meest om geeft

Ik ben iemand die intens kan genieten van de schoonheid van de natuur. De Zwitserse bergen, de fjorden in Noorwegen, de Chihuahua woestijn van zuid-Texas, de walvissen voor de kust van Maine, ik heb al heel wat prachtige plekken en dingen op deze aarde mogen zien.

Ja, ze laten Gods creativiteit zien en Zijn almacht, maar ze tonen ook hoe God naar ons kijkt. Al dat moois, al die pracht en schoonheid en toch geeft God het meest om ons. Wij zijn geschapen naar zijn beeld, zegt de Bijbel (Genesis 1:26) en Hij houdt zoveel van ons dat Hij alles heeft gegeven om ons te redden.

Wauw.

Heb jij de sterrenhemel wel eens bestudeerd? Wat gaat er dan door jou heen?

(1) Oorsp. titel: He’s everything to me . Tekst & muziek: R. Carmichael. Vertaling: J. Visser © Bud John Songs / Universal Songs.

Rachel Blom

Rachel Blom is auteur en blogger met een passie voor Jezus en jongeren. Ze blogt voor jeugdwerkers op youthleadersacademy.nl en is actief op bijna alle sociale media, waaronder Twitter en Pinterest. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor