Wil je met mij trouwen?

Home | Blog | God | Wil je met mij trouwen?

Vraag mij niet hoe het gebeurt, maar soms gaat het behoorlijk diep. In een kort gesprekje met een tachtig plusser vroeg ik: “Bent u klaar om deze wereld te verlaten?” Als je zo oud bent heb je heel veel meegemaakt. Veel hoogtepunten en zeker dieptepunten. Elk huisje heeft zijn kruisje. Ook in dit huisje. Ze vertelde over haar kinderen die het soms een beetje bont maken. Dat ze foute keuzes maken en in moeilijkheden komen door deze keuzes.

Veel meegemaakt

Ik heb diep respect voor deze ouderen. Je hebt een oorlog meegemaakt, de wereldbevolking is meer dan verdubbeld, auto’s, treinen, vliegtuigen, raketten naar de ruimte, radio, tv, telefoon, gsm, internet en ga nog maar even door. Als je nadenkt over wat ze allemaal hebben meegemaakt is dat bijna niet te bevatten.

Ieder mens maakt foute keuzes. Keuzes waarvan we soms denken: had ik toen maar… Wanneer je oud bent heb je meer keuzes moeten maken dan een jonger iemand. Waarom deze titel voor de blog?

Feest vieren is blijkbaar belangrijk. Het eerste wonder dat Jezus doet is water in wijn veranderen op een bruiloft.

Bruiloft

Op verschillende plekken in de Bijbel wordt er gesproken over een bruiloft. Feest vieren is blijkbaar belangrijk. Het eerste wonder dat Jezus doet is water in wijn veranderen op een bruiloft. Later verteld Hij een verhaal over een bruiloft waarvoor veel mensen worden uitgenodigd. En in het laatste Bijbelboek wordt er gesproken over de bruiloft in de hemel. De bruid zit te wachten op de bruidegom. Vol verwachting en een beetje gespannen is de bruid bezig met de bruiloft. Ze doet er alles aan om zich klaar te maken voor het grote feest. We hebben in dit aardse leven de tijd om te beslissen waar we de eeuwigheid willen doorbrengen.

Uitnodiging

De kern van deze teksten is dat iedereen wordt uitgenodigd om te komen. Dat je schoon (smetteloos) komt en je een bruiloftskleed aan hebt. Er is geen enkel mens op deze wereld die nog nooit iets verkeerd heeft gedaan. Er zijn vlekken gekomen op jouw leven. De ene meer dan de andere. Al maak je maar één vlek, het maakt een wit kleed smerig. Is jouw bruidskleed smetteloos en schoon? Jezus heeft jou een aanzoek gedaan. Hij wil de eeuwigheid met jou doorbrengen. Wat is jouw antwoord? Ben jij klaar om de bruidegom te ontmoeten?

Ze heeft een oorlog meegemaakt, de wereldbevolking is meer dan verdubbeld, auto’s, treinen, vliegtuigen, raketten naar de ruimte, radio, tv, telefoon, gsm, internet en ga nog maar even door…

Maak je klaar

De oude vrouw denkt dat ze nog tien jaar heeft, maar dat weet niemand. Ben jij nog niet op de uitnodiging van Jezus ingegaan? Wacht niet langer! Ook jij weet niet wanneer jouw laatste dag zal zijn. Zeg tegen Hem wat je fout deed en Hij zal je schoonwassen. Dan ben je welkom op het bruiloftsfeest in de hemel. Maak je klaar voor die dag en doe het vandaag!

Doorpraten? Of wil je graag meer weten over het christelijk geloof? Volg dan onze één van onze (gratis) online cursussen.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Onne de Vries

Jezusfan, luisterend oor, kijkt over kerkmuren heen, hart voor jongeren, nuchtere fries, reislustig en bewogen met mensen. Lees meer blogs van Onne. (Disclaimer)

Laat een reactie achter