What’s in a name?

Home | Blog | God | What’s in a name?

Wat is jouw naam? Dit is vaak de eerste vraag aan iemand die je niet kent. De naam is belangrijk.

God vindt blijkbaar de naam ook belangrijk. Hij geeft Adam zijn naam en geeft hem de opdracht om aan alle dieren een naam te geven. Deze website heet: IkzoekGod.nl. Het is geweldig als je God zoekt, en Hij zal zich zeker laten vinden. Maar je mag weten dat God ook jóu zoekt. Hij kent jouw naam en vindt jou belangrijk. Je hebt niet voor niets een naam gekregen. Jij bent waardevol in Zijn ogen en Hij roept je bij jouw naam.

De gast van Simon

In de Bijbel staat een verhaal over een man die naam had gemaakt bij de mensen. Zijn naam is Simon. Simon heeft Jezus uitgenodigd om te komen eten. Kent hij Jezus van naam? Waarom nodigt hij Jezus uit? Hij heeft veel verhalen over Jezus gehoord. Hij wil hem nu wel eens met eigen ogen zien. Als Jezus binnenkomt, valt het waarschijnlijk een beetje tegen, want Jezus wordt niet echt als eregast onthaald. Simon neemt niet de moeite om Hem te begroeten met een kus, zoals dat de gewoonte was in die tijd. Ook wast hij, of een bediende, Jezus voeten niet. Hij laat Jezus gewoon met vieze voeten aan tafel gaan.

Spektakel

Zit Simon te wachten op een spektakel? Hij heeft gehoord van de vele wonderen die Jezus deed. Dove mensen die weer horen, blinden die weer kunnen zien, bezetenen die nu weer vrij zijn, lammen die weer kunnen rennen. Jezus, heeft naam gemaakt onder alle toeschouwers en Simon wil dat nu wel eens met eigen ogen zien. Als er dan een vrouw binnenkomt, die niet bij haar naam genoemd wordt, maar blijkbaar naam heeft gemaakt door de dingen die ze fout deed, weet Simon het zeker. Hij zegt:

“Als deze Man echt een profeet was, zou Hij wel weten wie en wat die vrouw is die Hem aanraakt. Dan zou Hij wel hebben geweten dat ze een hoer is.”

In de spiegel kijken

Het klopt dat Jezus geen profeet is maar Jezus weet precies wie deze vrouw is en wat ze heeft gedaan. De vrouw huilt en wast de voeten van Jezus met haar tranen. Ze doet het haar los (wat in die tijd een schande was) en droogt de voeten van Jezus af met het losse haar. Ze kust de voeten en vernedert zichzelf tot in het stof. Een gênante situatie. Simon had gedacht dat Jezus deze vrouw wel weg zou sturen en niets met haar te maken wil hebben. Maar Jezus reageert heel anders. Hij zet Simon in de schijnwerpers en confronteert hem met zijn eigen gedrag. Simon mag even in de spiegel kijken.

Simon had gedacht dat Jezus deze vrouw wel weg zou sturen en niets met haar te maken wil hebben. Maar Jezus zet Simon in de schijnwerpers en confronteert hem met zijn eigen gedrag.

Nieuw leven

Dan gebeurt het grootste wonder wat een mens kan meemaken. Jezus zegt tegen de vrouw: “Ik vergeef je dat je ongehoorzaam aan God bent geweest…Je geloof heeft je gered. Ga in vrede!” Deze vrouw ‘zonder‘ naam gaat met vrede in haar hart naar huis en begint een nieuw leven.

Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Over Simon wordt verder niets geschreven maar de ontmoeting met Jezus heeft hem zeker aan het denken gezet. Als je een ontmoeting met Jezus hebt kan het niet anders dan dat jouw leven verandert. De keuze is aan jou wat je er mee gaat doen.

Vrede

Als je weet dat jouw zonden vergeven zijn, mag je vrede ervaren. Heb je die vrede niet? Ga naar Jezus en geef toe dat je fouten hebt gemaakt. Hij zal je alle schulden kwijtschelden. Hij heeft daar alle recht toe want Hij heeft er met Zijn leven voor betaald!

Reageer gerust onder deze blog of neem contact met ons op.

Onne de Vries

Jezusfan, luisterend oor, kijkt over kerkmuren heen, hart voor jongeren, nuchtere fries, reislustig en bewogen met mensen. Lees meer blogs van Onne. (Disclaimer)

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor