Welke vraag zou je aan God stellen?

Home | Blog | Muziek | Welke vraag zou je aan God stellen?

Al heel wat jaren geleden heeft Joan Osbourne een hit gescoord met het nummer ‘What if God was one of us’. Toen ik afgelopen week het lied op de radio hoorde, riep het opeens herkenning op.

Het zette mij stil en aan het nadenken. Want kent niet iedereen het verlangen om aan God een vraag te stellen?

Joan Osbourne

Joan Osbourne wekt in dit lied de indruk dat ze het bestaan van God niet in twijfel trekt.

If God had a name, what would it be?
And would you call it to His face
If you were faced with Him in all His glory
What would you ask if you had just one question?

Vanuit het perspectief van Joan Osbourne lijkt God heel ver weg te zijn, in ieder geval niet ‘one of us’. Toch zoekt ze God. Daagt ze ons uit. God in zijn volle glorie zien. Face-to-face met Hem praten. Één vraag stellen. Wie zou dat niet willen?

Mozes

Mozes was zo’n man die dit deed. God en Mozes brachten veel tijd met elkaar door. Soms zelfs 40 dagen (lees bijvoorbeeld in Exodus 24)! In de Bijbel lezen we meer over hem. Welke gedachten zouden God en Mozes met elkaar hebben uitgewisseld? Geen flauw idee.

Wat ik wel geloof is dat Mozes alles tegen God kon vertellen. Al zijn blijheid, boosheid en frustraties. God zal hebben geluisterd. En tijdens de ontmoetingen met God zullen Mozes vragen zeker een gespreksonderwerp zijn geweest. Want God neemt onze vragen serieus.

Mijn vragen

Soms verlang ik ernaar om als Mozes te zijn. Om face-to-face met God te praten. Ik doe dit regelmatig in gebed. Daarin leg ik de vele wereldproblemen op Gods bordje. Ik stel ook vragen. Waar is God in het lijden van deze wereld? Zal het mij lukken om als jongerenwerker op een dag een goede relatie te ontwikkelen met de jongens van de straat? Lang niet altijd krijg ik direct het antwoord. Toch blijf ik vragen. Bidden. Zoeken naar antwoorden.

Jouw vraag!

Ook jij hebt, als lezer van deze blog, zo je vragen. Waar ik benieuwd naar ben is het volgende… Als je de mogelijkheid krijgt, welke vraag zou je dan aan God willen stellen?

Leenard Kanselaar

Jongerenwerker | God-zoeker | Blogger | Schrijft over geloven wat anders is dan je denkt (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor