Welke vloek is grappig?

Home | Blog | God | Welke vloek is grappig?

In de afgelopen tijd was ik veel bezig met woorden. In de blog aanraking van God, gaat het ook over woorden. Er zijn woorden die je raken. Soms bewuste woorden maar soms ook onbewuste woorden.

Positieve woorden die je over een ander uitspreekt zullen een positieve uitwerking hebben. Negatieve woorden zullen het omgekeerde doen. Woorden die je eruit flapt en misschien niet eens weet wat het betekend.

Vloeken

Krachttermen en vloeken worden vaak uitgesproken als iemand boos of gefrustreerd is. Scheldwoorden met ernstige ziektes zijn aan de orde van de dag. De naam ‘Jezus Christus‘ is zo langzamerhand een scheldwoord geworden. Weet je dan wel wat je zegt?

Wat nog een stap verder gaat is vloeken. In de Bijbel staan de tien woorden die God aan de mens gegeven heeft. Mensen die (nog) niets met het geloof hebben, weten vaak wel dat er 10 geboden zijn. Één van die tien geboden is: “Spreek Mijn Naam niet zomaar uit, zonder nadenken. Iemand die mijn naam misbruikt, is schuldig. Ik zal hem straffen.”

Heel veel ‘grappige‘ mensen die op een podium staan, vinden het nodig om te vloeken.

Betekenis

Is het niet raar dat mensen, en misschien jij ook wel, Jezus Christus als scheldwoord gebruikt? Waarom deze naam? Ik vind het raar. Waarom niet een andere naam? Weet jij wat je zegt? Heel veel ‘grappige‘ mensen die op een podium staan, vinden het nodig om te vloeken. In veel films is het gewoon om ‘God damn‘ te roepen. De volgende regel vind ik moeilijk om op te schrijven…

Weet jij wat “God verdomme” betekent? Deze vloek is een vraag aan God. Je vraagt God om jou te verdoemen. Ja, je spreekt een vloek uit over jezelf. Wist je dit wel? Er is een God die niet wil dat jij naar de verdoemenis gaat. Hij heeft er alles aan gedaan om jou een mooie eeuwige toekomst te geven. Hier mag je voor kiezen.

Kip Tandoori

Je zou ook ervoor kunnen kiezen om andere woorden te gebruiken. En als je dan toch een krachtig woord zoekt? Roep eens: Kip Tandoori. Klinkt ook wel lekker toch? Geen idee of het lekker is, want ik heb het nog nooit gegeten.

Kip Tandoori. Klinkt ook wel lekker toch? Geen idee of het lekker is, want ik heb het nog nooit gegeten.

Ik zal je niet vragen om nooit meer te vloeken, of om de naam Jezus niet weer te gebruiken om jouw woorden kracht bij te zetten. Voor mensen die in God geloven, is de naam Jezus zeer waardevol. Zijn naam is voor veel mensen een heilige naam. Het doet mij pijn als mensen deze naam als scheldwoord gebruiken. Het raakt mij. Mijn hoop is dat doordat je deze blog leest, je bewuster met jouw woorden omgaat.


Wil je reageren? Dat mag onder deze blog, of door contact met ons op te nemen. Wil je graag meer lezen het leven van Jezus en hoe je Hem kunt volgen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan via [email protected] (verzending alleen binnen Nederland) of kijk bij één van onze (gratis) online cursussen.

Onne de Vries

Jezusfan, luisterend oor, kijkt over kerkmuren heen, hart voor jongeren, nuchtere fries, reislustig en bewogen met mensen. Lees meer blogs van Onne. (Disclaimer)

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor