Wat zijn eigenschappen van God?

Home | Blog | God | Wat zijn eigenschappen van God?

Ieder zijn of haar eigen god, zo lijkt het weleens. We vormen ons een beeld van een god die past in onze beleving en misschien zelfs wel bij onze levensstijl, een god die toch vooral menselijk en begrijpelijk is. Laten we eens kijken wat de Bijbel ons vertelt over God.

De eigenschappen van God

De Bijbel laat er geen twijfel over bestaan wie God is en als jij openstelt voor Hem, zal Hij die twijfels ook wegnemen. De Bijbel leert ons verder dat God ook unieke eigenschappen heeft. Eigenschappen waaraan Hij herkenbaar is. Eigenschappen die ten grondslag liggen aan alles wat Hij doet en zegt. Enkele van die eigenschappen zijn:

God is eeuwig

Hij was er altijd al en Hij zal er altijd zijn. Hij is niet gebonden aan tijd en kent daarom ons verleden, heden en onze toekomst. Zijn woord is ook eeuwig en zal altijd blijven bestaan.

God is alomtegenwoordig

Of met andere woorden: God is overal. Dat wil zeggen: op elke plaats en in iedere omstandigheid. We hoeven ons nooit alleen te voelen en we kunnen altijd en overal met Hem in gesprek gaan en Hem bij onze dagelijkse bezigheden betrekken.

God is overal. Dat wil zeggen: op elke plaats en in iedere omstandigheid

God is alwetend

Dat is niet iets om bang voor te zijn, maar juist iets dat rust en vrede brengt. Hij kent onze omstandigheden, gevoelens en gedachten. Hij begrijpt onze situatie en de keuzes waar we voor staan.

God is almachtig

De God van de Bijbel is het allermachtigste. Hij heeft alle macht op aarde, maar ook in de hemel. Concreet betekent het dat onmogelijkheden niet bestaan voor Hem en dat uiteindelijk iedereen Hem zal aanbidden (God wil dat iedereen de knieën zal buigen voor Jezus. Hij wil dat iedereen hardop zal toegeven dat Jezus de Heer is.)

God is licht

De Bijbel zegt dat er in Hem geen duisternis is. Je zou kunnen zeggen dat Hij transparant is in alles wat Hij doet en zegt, er is geen verborgen agenda. Als we Hem volgen hoeven wij ook niet in duisternis te wandelen, maar worden we als het ware in het licht gezet.

God wil dat iedereen de knieën zal buigen voor Jezus

God is heilig

Een heilig God, wat betekent dat, in dit geval, volgens de Bijbel? God is puur en zuiver, zonder zonden, onfeilbaar en uniek. God heeft alle mensen lief, maar haat de zonde. Hij wil graag dat mensen niet langer de dingen van de wereld najagen, maar juist Hem zoeken en in het leven betrekken.

God is liefde

God stuurde uit liefde Zijn Zoon Jezus naar de wereld.

Wil je meer weten waarom Hij Hem naar de wereld stuurde? Lees dan eens dit artikel, of ontdek wie Jezus voor jou wil zijn door het volgen van deze cursus.


Doorpraten? Dat kan met één van onze e-coaches. Vul dan onderstaand formulier in.
Wil je graag meer lezen over wat Jezus hier op aarde kwam doen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland). Kijk ook eens naar onze (gratis) online cursussen over diverse thema’s.

Marja Verschoor-Meijers

Auteur, tekstschrijver, denker & doener. Lees meer blogs van Marja, of neem een kijkje op Marja's website. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor