Wat verandert er als ik christen word?

Home | Blog | God | Wat verandert er als ik christen word?

Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin. Tot mijn 15e levensjaar ging ik braaf met mijn ouders naar de kerk, we lazen thuis uit de Bijbel en voor elke maaltijd werd er gebeden. Dat hoorde er gewoon bij. Persoonlijk had ik verder niet zoveel met het christelijk geloof. Ik ging liever mijn eigen gang.

Spannend

Ergens wist ik diep in mijn hart dat als ik er oprecht voor zou kiezen om Jezus Christus te volgen, er veel dingen in mijn leven zouden gaan veranderen. Dat weerhield mij jarenlang om een keuze te maken. Ergens wist ik diep van binnen dat christen worden alles nieuw zou maken in mijn leven en dat vond ik best eng.

Volgeling

Eerlijk gezegd wist ik niet dat God mij Zijn eeuwige liefde aanbood terwijl ik Hem bleef afwijzen. Christen worden betekent simpelweg dat je een volgeling van Jezus Christus wordt. Dat worden we niet door opvoeding, door goede daden te doen of door lid te worden van een kerk of geloofsgemeenschap. Dat worden we ook niet door een religie aan te hangen, maar door oprecht een keus te maken.

Christen worden betekent simpelweg dat je een volgeling van Jezus Christus wordt.

Wedergeboorte

De keus om ons oude leven de rug toe te keren, onze zonden te belijden, en Jezus uit te nodigen in ons leven. Dat proces noemt de Bijbel wedergeboorte ofwel geestelijk geboren worden. Die keus wordt bevestigd door God zélf als Hij zijn Heilige Geest in ons hart uitstort. Een zegel van Zijn liefde en genade als het ware.

Nieuw leven

In de Bijbel staat zo mooi dat het oude dan voorbij is en het nieuwe is gekomen. Dat nieuwe leven betekent dat alles anders gaat worden dan in ons oude leven, maar dan ook alles. We gaan leven volgens geestelijke waarden en normen en die zijn vaak totaal anders dan de principes en ideologieën die we in ons oude leven volgden.

Durf je ja te zeggen tegen Jezus?

Veranderingen

De keuze om voor Jezus te kiezen is in feite eenmalig, maar de gevolgen ervaren we dagelijks. De Bijbel roept immers op tot een vernieuwing van ons denken, tot andere daden, tot een zuivere levensstijl. Onze ‘drive’ is niet langer ons eigen ik, maar Zijn eeuwige liefde. Wat verandert er dan zoal als iemand christen wordt? Ik noem even een paar dingen zodat je een idee krijgt.

  • Het leven draait niet langer om jou! Tsja, dat is misschien een schok, maar God en Zijn Koninkrijk krijgen de hoogste en eerste plek in je leven.
  • Jouw wil is niet langer bepalend in het nemen van beslissingen, maar Zijn wil. Dat betekent dagelijkse dingen met Hem bespreken.
  • Je wordt opgeroepen om anderen te vergeven zoals God jou heeft vergeven. Makkelijk? Nee. Mogelijk? Ja!
  • Je leeft niet langer om jezelf te plezieren, maar in gehoorzaamheid aan Zijn Woord en aan de Geest van God die in je woont.

Levenskeuze

Durf je ja te zeggen tegen Jezus? Maak dan vandaag de belangrijkste levenskeuze die een mens maken kan en laat je vervullen met Zijn vrede en liefde. Hij maakt alle dingen nieuw, voor eeuwig!


Doorpraten? Dat kan met één van onze e-coaches. Reageren mag ook onder deze blog.
Wil je graag meer lezen over wat Jezus hier op aarde kwam doen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland). Kijk ook eens naar onze (gratis) online cursus over wie Jezus is

Marja Verschoor-Meijers

Auteur, tekstschrijver, denker & doener. Lees meer blogs van Marja, of neem een kijkje op Marja's website. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor