Wat staat er op jouw bucketlist?

Home | Blog | God | Wat staat er op jouw bucketlist?

Een ‘bucketlist’ is iets van alle tijden. Het is een lijst met dingen die iemand tijdens zijn of haar leven nog wil doen. Het lijstje kan ook bestaan uit doelen die iemand nog wil behalen. Het maken en eventueel publiceren van zo’n lijst kan je helpen bij het realiseren van de gestelde doelen.

Je lijst kan je opmaken door te kijken naar wat je als kind altijd al wilde doen, of nagaan waarvan je het meeste spijt zou hebben als het tijdens je leven niet zou gebeuren. Veel voorkomende punten op zo’n lijst zijn bijvoorbeeld bungeejumpen, parachutespringen of veel geld verdienen.

Weet je wat de top-5 is op de bucketlist van de meeste mensen (DeTop100.nl, 2019)?

  1. Je duikbrevet halen en gaan duiken op de mooiste plekken op de wereld
  2. Een of meerdere bergen beklimmen
  3. Het Noorderlicht bekijken
  4. Een eigen bedrijf starten
  5. Een boek schrijven

Gemotiveerd en actief

Nu is er natuurlijk niets mis met een lijst met doelen of activiteiten die je ooit nog zou willen doen. Dat houdt je gemotiveerd en actief. Maar het kan gevaarlijk worden wanneer het realiseren van deze punten een doel op zich wordt. Je kunt je er namelijk zodanig op focussen dat je teleurgesteld wordt wanneer je tegenslag in je leven ondervindt en je je lijstje niet kunt afvinken.

Wat staat er bovenaan op jouw bucketlist? Welke dromen of doelen heb jij in je leven? Denk er eens even over na en schrijf het op voordat je verder leest…

De droom van een koning

Ik wil je een verhaal vertellen over een koning. Ooit werd hem gevraagd wat hij graag zou willen hebben als hij mocht kiezen wat hij maar wilde: macht, eer, rijkdom… De koning gaf een verrassend antwoord: hij vroeg om wijsheid, een scherpzinnig hart, om goed leiding te kunnen geven aan en de juiste beslissingen te nemen voor zijn volk. Dat is best een opvallende keuze. Hij had zoveel andere dingen kunnen vragen die veel fijner of leuker waren!

Waar zouden wij om vragen?

Stel je voor dat jij de koning bent. Wat zou jouw keuze dan zijn? Slagen voor je eindexamen of het krijgen van een leuke baan? Een (groter) huis of een nieuwe auto? Misschien zou je wel vragen om gezondheid of een fijne vakantie vol rust.

Wat is jouw doel in het leven? Veel geld verdienen? Een mooie reis maken? Of wijsheid?

Ik denk dat we veel kunnen leren van deze koning. Wijsheid is namelijk ontzettend belangrijk bij alle dingen die we doen. Ook wij hebben elke dag wijsheid nodig in ons dagelijkse leven.

Extra zegeningen

Dit verhaal van de koning komt uit de Bijbel. De naam van deze koning is Salomo. Ondanks dat Salomo niet vroeg om macht of rijkdom, voorzag God hem évengoed met veel rijkdom en een lang leven. Hoewel de God van de Bijbel geen rijkdom belooft, geeft Hij ons toch wat we nodig hebben als we Zijn belangen en Zijn principes op de eerste plaats zetten in ons leven. Door je te focussen op rijkdom, zul je alleen maar ontevredener worden, omdat je steeds meer wilt hebben (bron: ‘Het Leven’ – Praktische lessen uit Het Boek). Maar als je God de hoogste prioriteit geeft in je leven, belooft Hij in de Bijbel dat Hij je diepste behoeften tegemoet zal komen.

Jouw lijst

Wat staat er bovenaan jouw lijst? Wat is jouw doel in het leven? Veel geld verdienen? Een mooie reis maken? Of toch die wijsheid zoals koning Salomo? Misschien is die lijst helemaal niet zo belangrijk, of heb je nog geen lijst. Dan hebben wij er een voor je die je bovenaan je lijst mag zetten: God leren kennen. Heb je daar hulp bij nodig? Laat het ons dan weten via onderstaande formulier.


Doorpraten? Dat kan met één van onze e-coaches. Vul dan onderstaand formulier in. Wil je graag meer lezen over wat Jezus hier op aarde kwam doen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland). Kijk ook eens naar onze (gratis) online cursussen over diverse thema’s.

Wendy Born - van den Brink

Christen – getrouwd – (schoon)moeder – oma – (tekst)schrijfster – blogster – boekenwurm – zoekt de verbinding – houdt van organiseren en plannen – altijd in voor nieuwe projecten – houdt van hardlopen en opruimen van zwerfafval.. Lees meer blogs van Wendy. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor