Wat is schoonheid? Wees gewoon jezelf!

Home | Blog | Leven | Wat is schoonheid? Wees gewoon jezelf!

dont manipulate the perception of beauty

We hebben er een bepaald idee van. En dat wordt gebouwd en in stand gehouden door reclame, commercials, de beelden die we zien. Maar nog een keer deze vraag: wat is schoonheid? Het is bekend dat veel foto’s van modellen worden bijgewerkt voordat ze worden gebruikt. Dove heeft een bijzondere actie gedaan. Ze hebben een Photoshop script (onder de naam “Beauty”) verspreid. Wat doet dit script? Het maakt alle “verbeteringen” ongedaan en zet een melding in de foto: “don’t manipulate our perceptions of real beauty.”

Nu werkt het script in werkelijkheid niet echt zoals hierboven wordt getoond en mag je je afvragen wat Dove hiermee wilt bereiken. Wel raakt het een vraag die gaat over wie we zijn, hoe we ons voelen, hoe we onszelf beoordelen.

We beoordelen onszelf door andere ogen

We zien onszelf door de ogen van een ander; met ons brein kunnen we blijkbaar niet echt naar onszelf kijken. We beoordelen onszelf door de ogen van een ander. En snel hebben we oordelen klaar over anderen. Bekijk dit pijnlijke voorbeeld hieronder maar eens…

Wat is schoonheid voor jou?

Is dat op basis van wat anderen van je vinden? Je zou een naar God moeten luisteren. Hij beoordeelt je niet op basis van je symmetrische gezicht, je BMI score, je huidverzorging, je kleur haar… Hij kijkt naar je hart.

‘Het gaat niet om wat de mens ziet: de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de HEER kijkt naar het hart.’ 1 Samuël 16 vers 7

Deze tekst komt uit het verhaal van de keuze van David als koning van Israël. Hij was de jongste thuis. Niet de gedroomde kandidaat. Zijn oudere broers waren naast dat ze meer ervaren waren ook geschikter qua voorkomen. Maar zo kijkt God niet. Hij kijkt naar het hart. In het hart van David zag God dat hij op God vertrouwde. Een betere schoonheid kan je niet vinden.

Besteed aandacht aan je hart

Dus haal alle quasi schoonheid maar weg. Besteed aandacht aan je hart. De schoonheid komt uiteindelijk vanzelf naar buiten. De mensen die de bron van echte schoonheid hebben gevonden zullen stralen als sterren. :-)

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Wouter van der Toorn

Art Director van Jesus.net, blogger op Creatov.nl. Met liefde voor mooie verhalen, nieuwe media, geloof, films en muziek. Voor nog veel meer inspiratie, ga naar mijn blog » (Disclaimer)

Laat een reactie achter