Wat is de zin van het leven?

Home | Blog | Veelgestelde vragen | Wat is de zin van het leven?

Wat is de zin van het leven?

Laatst las ik een tijdschrift dat gebrek aan zingeving ons grootste probleem is. Waarom? Omdat daaruit heel veel andere problemen voortvloeien, van identiteitscrisis (wie ben ik?) tot keuzestress (wat ga ik doen?).

Niet weten wat de zin van het leven is… ik weet niet of dat daadwerkelijk ons grootste probleem is, maar ik kan me er best iets bij voorstellen.

De zin van het leven en zingeving

Als de zin, de diepste bedoeling van ons leven op aarde, niet helder is, hangen daar alle andere dingen namelijk mee samen. Waarom opstaan om te gaan werken? Om geld te verdienen? Om een huis te kopen? Om een gezin te stichten? Om een toekomst te bouwen?

Wat is de zin van het leven - huis boompje beestje

Om… om vervolgens te sterven aan een ziekte of ouderdom? Wat is de zin van zo’n leven? Is het op zijn tijd plezier hebben? Is het een carrière najagen? Is het een nageslacht achterlaten, of een naam opbouwen misschien? Wat is de zin van al ons zwoegen op aarde?

De zin van het leven en God

De vraag naar de zin van het leven is al eeuwenoud. Het is een vraag waarop wel een ‘zinnig’ antwoord moet komen, willen we positief blijven in een vaak negatieve wereld.

En weet je, een zingevingsvraag is niet los te zien van het bestaan van God, of je  dat nu wilt horen of niet. Laatst schreef ik op mijn blog ‘Als er geen God is, is er geen reden voor ons bestaan en als daarvoor geen reden is, is er geen hoop‘. Kijk, daarin ligt de kern, en dus ook de zin, van ons bestaan. Er is een God die alles en iedereen met een bedoeling geschapen heeft.

Een mens is een kruimel in het universum en de kans op verdwalen is bijzonder groot.

Maar als je tot besef komt dat er een Schepper is die voor jou een plek en bestemming in gedachten heeft, wordt alles anders. Dan voel je je als het ware thuis bij Hem. Dan ga je zin zien in de dingen die je doet en zegt.

Wil jij zin in het leven?

Alles begint met verzoening tussen de mens (ja jij!) en God. Het erkennen dat Hij bestaat en dat alleen Hij zin aan jouw bestaan kan geven.

Wat is de zin van het leven - verzoening

Die verzoening (mooi woord voor ‘herstelde relatie’) is het werk van Jezus Christus, die naar de aarde kwam om ons te zoeken, om ons te redden van een leven zonder zin. Hij wil een gesprek aangaan met jou, met mij. Een gesprek over de zin van het leven, over verleden, heden en toekomst. Ik zou je willen uitdagen om op die uitnodiging in te gaan. Ik durf te beloven dat je dan een heel zinvol jaar tegemoet gaat.

Wil je doorpraten over wat je hebt gelezen, of heb je vragen die je wilt stellen? Dan kan dat hieronder. Of neem contact met ons op. Meer weten of Jezus die zin geeft aan je leven? Volg dan de WaaromJezus?-cursus.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Marja Verschoor-Meijers

Marja Verschoor-Meijers

Auteur, tekstschrijver, denker & doener. (Disclaimer)

Laat een bericht achter