Waar is de hemel?

Home | Blog | God | Waar is de hemel?

Is er bier in de hemel?
Is er koffie na de dood?
Bestaat de hemel echt uit allemaal gouden straten?
En hoe zit het met de vrouwen die in de hemel komen, wat hebben die aan 7 maagden?

Als het over de hemel gaat, krijgen we geregeld van dit soort reacties. De hemel, dat is toch heel ver weg? Waarom zou je daar over nadenken? En is het eigenlijk niet gewoon een psychische vlucht om aan een perfecte wereld te denken die we dan hemel noemen?

Bier, koffie, goud of vrouwen

Mijn ervaring is, dat je prachtige gesprekken kunt voeren over de hemel. In de gesprekken kan je veel ontdekken hoe je naar het leven kijkt en is het bijzonder om te ontdekken hoe de hemel een rode draad in de Bijbel is de veel dieper gaat dan bovenstaande vragen. Logisch ook, want als je behoefte aan bier, koffie, goud of vrouwen is vervuld, wat blijft er dan over?

Is de hemel niet gewoon een psychische vlucht om aan een perfecte wereld te denken die we dan hemel noemen?

Onbepaalde tijd

Als ik aan de hemel denk, dan denk ik aan een plek of een toestand waarin ik werkelijk helemaal gelukkig ben. Waar ik me gezien voel, gewaardeerd voel, waar ik geen pijn of lijden of teleurstelling ervaar. De hemel is voor mij een plek waar ik geen rem ervaar en waar ik in diepe verbondenheid met anderen geniet van ongelofelijk veel goeds. En het mooiste is dan misschien nog wel de gedachte dat het niet voor een dag, niet voor een week of een jaar maar voor onbepaalde tijd is.

Dat laatste is wel belangrijk. Want ik heb nu best wel eens dagen waarop alles mee lijkt te zitten en ik echt geniet van mooie dingen. Maar het zijn momenten, misschien wel glimpjes van de hemel, maar ze zijn snel weer voorbij.

ik heb nu best wel eens dagen waarop alles mee lijkt te zitten en ik echt geniet van mooie dingen.
Maar het zijn momenten, misschien wel glimpjes van de hemel, maar ze zijn snel weer voorbij.

Waar Jezus is

Daar liepen veel mensen in de Bijbel ook tegenaan. In het bijzonder toen Jezus op aarde was. Waar hij kwam werden mensen genezen, mensen vergeven, mensen bevrijd. Mensen werden diep geraakt door zijn liefde, door zijn aandacht, waardoor levens totaal veranderden. Maar Jezus kondigt al snel zijn aanstaande dood aan. Dit gaat hier stoppen. Hoewel de hemel de aarde raakt door Jezus, is het volgens Jezus nog niet de tijd dat de hemel op aarde komt. In Johannes 17 bidt Jezus tot zijn Vader in de hemel, vlak voor zijn dood. En dan zegt Hij: “En dit is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus die U gezonden hebt.”

Met andere woorden: de hemel is, waar Jezus is. Als Jezus naar de hemel is gegaan schenkt Hij zijn Geest. En weer worden mensen genezen, bevrijdt, veranderen levens diepgaand. En dat gebeurd nog steeds. Toen ik Jezus persoonlijk leerde kennen, ontdekte ik dat ik nu al met God kan leven. Dat ik niet hoef te wachten tot ik sterf om te ontdekken wie God is en van het goede van Hem te genieten. Ik ben nu al nooit alleen, ik merk nu al dat God mijn gebeden hoort en soms verhoort.

Toen ik Jezus persoonlijk leerde kennen, ontdekte ik dat ik nu al met God kan leven.

Hemel op aarde

De hemel is, waar Jezus is. Want het eeuwige leven kan nu al beginnen. Ja, helaas nog erg gebroken dus we zien er naar uit dat Jezus terugkomt om de hemel op aarde voluit te laten doorbreken. Maar er is ook nu al vrede, genade, genezing, bevrijding voor jou. Mag ik je uitnodigen om die Jezus beter te leren kennen? Bijvoorbeeld door de WaaromJezus-cursus of een andere (gratis) online cursus. Reageer onder deze blog wat jouw gedachten hierover zijn, of stel zelf een vraag.

Duurt Vonck

Leerling van Jezus, kind van God, trotse vader van 4, 'man van', netwerker, Koninkrijksdenker, pionieer en ondernemer, snoeper met een voorliefde voor appelkoeken (ja, die hele goedkope) Lees meer blogs van Duurt. (Disclaimer)

1 reactie

 1. Joella van den Broek op 30 augustus 2020 om 18:31

  Mooi artikel, voor mij is de hemel een plek waar het vredig is.
  Je bij Hem bent en bij je dierbare die je hebt verloren.
  Dat je mag zijn wie je wil zijn, waar je vrij bent.
  Voor mij is de hemel thuis komen.
  Een van mijn favoriete boeken in de bijbel is openbaring.
  Het zou erg boeiend en interessant zijn om hierover met iemand te kunnen praten en dit boek samen te bespreken.

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor