Wat is goed aan het Evangelie?

Home | Wat is goed aan het Evangelie?

Ik heb een vraag voor je: wat zou voor jou goed nieuws zijn, een goed bericht? Dat is voor iedereen anders. Voor de een zou het echt goed nieuws als hij weer een nieuwe baan zou krijgen omdat hij net is ontslagen. Voor een ander dat de behandeling in het ziekenhuis zal aanslaan. Voor een vluchteling dat hij een verblijfsvergunning kan krijgen. Voor een student dat hij de beste stageplek krijgt die je je kunt voorstellen

goed nieuws

Wat is goed nieuws?

Wist je dat evangelie ook goed nieuws betekent? Dus het evangelie van Jezus zou dan betekenen het goede nieuws van Jezus. Als een christen uitlegt wat de goede boodschap van God is noemen ze dat simpelweg ‘het evangelie’. Maar wat is er zo goed aan dat nieuws?

Stel je voor…

Als het zo is dat Jezus op aarde leefde, dat Hij werd veroordeeld voor zonden die Hij niet had gedaan, Hij stierf aan een kruis, opstond uit de dood, naar de hemel ging, de plaats naast de Vader innam, met heerlijkheid en glorie werd bekleed en nog steeds de levende Jezus is… Wat verandert dat nu eigenlijk mijn dag.

Is dat een vreemde vraag?

Evangelio

Evangelie, “evangelio“, dat werd in de romeinse tijd geroepen op de markt in de steden en de dorpen als er een nieuwe heerser was op de troon in Rome. Natuurlijk beloofde iedere nieuwe heerser vrede, voorspoed en gerechtigheid.

Of dat daadwerkelijk zo zou zijn is echt maar de vraag. Niet alle keizers en heersers uit het romeinse rijk staan bekend als rechtvaardige heersers, laat staan als lievertjes. Maar had je een goede man op de troon, dan had je een garantie en hoop!

Als het zo is dat Jezus vandaag leeft, dan maakt dat alle verschil. Maar wat precies? Dit voorbeeld kwam ik eerder tegen:

Stel, het bedrijf waar je voor werkt gaat failliet. Helaas is ook het gespaarde pensioen kwijt. Een andere baan zoeken is nagenoeg onmogelijk omdat ook andere bedrijven in jullie branche in jullie regio zijn failliet gegaan. Dit is slecht nieuws, je kan je er alles bij voorstellen dat de hoop is verdwenen. Maar stel nu dat jij te horen krijgt dat een betrouwbare partner het bedrijf overneemt, iedereen daarbij een baangarantie krijgt en de pensioenen gewaarborgd zijn. Het moet nog wel uitgewerkt worden, fiscaal en administratief goed geregeld…
Feitelijk gezien is er niet echt iets veranderd in het bedrijf. Er zijn nog geen veranderingen. En toch ga je op een heel andere manier naar huis. Het is het verschil tussen dag en nacht.

Als je dit snapt, dan snap je wat Goed Nieuws is. Want je hebt iets gezien, iets gehoord. Deze wetenschap maakt alles anders. Mijn wetenschap is: Jezus leeft. Dat maakt alles anders.

Nee, het ís feitelijk nog niet altijd anders. Het wórdt echter wel anders. Nog niet, straks wel… Eigenlijk daardoor nu ook al een beetje. Het verandert je.

Nu jij, reageer eens!

De vraag aan jou is dezelfde: wat verandert er aan jouw dag en leven als het waar zou zijn dat Jezus leeft? Of verandert dat eigenlijk helemaal niets?

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Avatar

Wouter van der Toorn

Art Director van Jesus.net, blogger op Creatov.nl. Met liefde voor mooie verhalen, nieuwe media, geloof, films en muziek. Voor nog veel meer inspiratie, ga naar mijn blog » (Disclaimer)

1 reactie

  1. Avatar T op 23 november 2013 om 18:53

    Ik ervaar God niet altijd… maar toch geloof ik dat God bestaat.. Maar vaak zie ik vrienden van me weggaan bij God.. en daar wordt ik dan verdrietig van.. ik zou willen weten hoe ik kan uitleggen dat God wel degelijk bestaat…..

Laat gerust een bericht achter, maar blijf vriendelijk en to-the-point...