Pasen

Als het leven, het geluk en de vrijheid van je vrienden op het spel zouden staan, en het zou op te lossen zijn met jouw dood, zou jij je leven dan willen geven?

Jezus wel

Hij deed dat voor jou. Voor mij. Voor ons allemaal. Maar hoe kan een man, die 2000 jaar geleden leefde, vandaag nog steeds van betekenis zijn? Jezus trok de laatste drie jaar van zijn leven rond als prediker. Zijn woorden maakten heel wat los. Toen hij bij Jeruzalem aankwam om Pasen te vieren, werd hij op grandioze manier in de stad binnengebracht. Massa’s mensen stonden hem toe te juichen. Zij dachten dat hun bevrijding van de Romeinse onderdrukker door revolutie zou worden gebracht.

Maar het liep anders

Jezus werd veroordeeld als een misdadiger en stierf een verschrikkelijke dood aan een houten kruis. Dat herdenken we met Goede Vrijdag. Maar het eindigt hier niet. Het nieuwe leven begint definitief op de vroege ochtend van Pasen. Jezus had iets veel groters en mooiers bedacht dan wij ons ooit konden voorstellen. Want het graf van Jezus is leeg. Hij leeft, ook vandaag!

Wat is Pasen nu nog waard?

Zoals je kan zien in bovenstaande filmpje, vraagt Chris zich af wat Pasen nu nog waard is. Het leven, sterven en de opstanding van Jezus heeft tot op de dag van vandaag invloed op mensen over de hele wereld. En daarom is het belangrijk om te kunnen weten of dit werkelijk allemaal zo gebeurd is. Heeft Jezus geleefd? Wat heeft hij gedaan? Hoe stierf hij? En dan dat verhaal dat hij opstond uit de dood…

Ontdek het in onze gratis online cursus The Case for Christ. Een cursus die propvol staat met argumenten die jij zelf kunt onderzoeken om er achter te komen wie Jezus was en waarom hij zo belangrijk voor ons is. Klik op onderstaande button en begin vandaag nog!

The Case for Christ-cursus »

WaaromJezus?-cursus »