Een paashaas, paaseieren en een wederopstanding van een God?

Home | Blog | God | Een paashaas, paaseieren en een wederopstanding van een God?

Terwijl de paaseitjes zoals gewoonlijk, ruim voordat het daadwerkelijk Pasen is, in de schappen liggen, zijn de voorbereidingen voor het jaarlijkse evenement The Passion alweer in volle gang. The Passion is hét Nederlands muzikaal-Bijbels evenement over het lijden en sterven van Jezus, dat op de donderdag voor Pasen (Witte Donderdag) wordt gehouden. Het evenement wordt live op televisie uitgezonden en telkens vanuit een andere stad. Heb jij gekeken?

Maar wat wordt er eigenlijk precies herdacht? Waar komt Pasen vandaan?

Wat is Pasen?

Met Pasen vieren christenen de wederopstanding van Jezus uit de dood. Je leest het goed – opstanding uit de dood. Christenen geloven dat Jezus na Zijn dood op goddelijke wijze weer tot leven kwam.

Het verhaal van Pasen draait daarmee helemaal om Jezus. Hij reisde meer dan 2.000 jaar geleden rond in Israël. Hij vertelde bijzondere verhalen, deed wonderen en deed uitspraken die radicaal ingaan tegen de religieuze en politieke leiders van het land. Op Palmzondag, een week voor Pesach, spreekt Hij in de tempel over nederigheid, liefde, vergeving en gerechtigheid. Veel mensen zien Hem als de ware held: de langverwachte redder die hen gaat verlossen van de onderdrukking van de Romeinen in die tijd.

Veel mensen zien Jezus als de ware held

Maar het liep anders

Jezus werd veroordeeld als een misdadiger en stierf een verschrikkelijke dood aan een houten kruis. Dat herdenken we met Goede Vrijdag. Maar het eindigt hier niet. De wederopstanding van Jezus gebeurt op Paaszondag.

Wat is Pasen nu nog waard?

Zoals je kan zien in bovenstaand filmpje, vraagt Chris zich af wat Pasen vandaag de dag nog waard is. Want, we zien nog steeds lijden en pijn in deze wereld. Dat lijkt een terechte vraag, toch? Daarom wil Jezus voor iedereen niets liever dan een trooster en een helper zijn.

Wanneer je op Hem durft te vertrouwen, belooft Hij jou troost en kracht.

Dat is Pasen: een nieuwe kans, een nieuw refrein. Jezus wil niets liever dan jouw wereld dragen, al jouw pijn, je tranen, je woede en je lijden. Wanneer je op Hem durft te vertrouwen, belooft Hij jou troost en kracht.

Wil jij nog meer leren over wat Jezus vandaag de dag nog voor jou kan betekenen? Ontdek het in de gratis cursus: WaaromJezus?.


Doorpraten? Dat kan met één van onze e-coaches. Vul dan onderstaand formulier in.
Wil je graag meer lezen over wat Jezus hier op aarde kwam doen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland). Kijk ook eens naar onze (gratis) online cursussen over diverse thema’s.

Jannine - Redactie IkzoekGod.nl

Lees meer blogs van de Redactie. Of kijk eens op Jezus.nl. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor