Op de knieën. Dat kan iedereen.

Home | Blog | Geloof | Op de knieën. Dat kan iedereen.

meditatie

 

Ik denk dat de vervulling die wij als mensen zoeken niet te vinden is in onszelf. Ik merk meer en meer dat wij mensen, ja geschapen zijn, voor elkaar. Toen ik na jaren van reizen op mijn knieën ging voor God, was dat een antwoord op Zijn roep. Wat geweldig was het antwoord.

De weg tot God was niet een jarenlange meditatie, of een heel erg goed leven, maar op de knieën. Overgave. Dat kan iedereen. Wie je bent of wat je ook hebt meegemaakt. En heel belangrijk… Hij die het meest te verliezen heeft zal het langst wachten met de overgave.

De lamme, blinde bedelaars, die niets te verliezen hebben komen het eerst! Wat een wijsheid. Maar toen ik daarna echt ging beseffen dat Jezus, Gods Zoon, voor mij op de knieën was gegaan… toen werd Gods genade mij duidelijk.

Als ik buig voor God kan dat alleen omdat Hij voor mij gebogen heeft.

Zijn Goddelijk gezag komt door overgave…

Deze God, die Zijn leven gaf voor mij… die voor mij op de knieën ging, die durf ik te omarmen.

Hoe groot is Christus.

Ontdek zelf meer over God en Jezus door een cursus. Of praat eens door met een van de vrijwilligers.

Harrie Nijhof

Naast Theater JES 55 is Harrie al jaren werkzaam als dramadocent op de Christelijke Hogeschool Ede waar hij studenten Social Work traint in de Verbale- en Non-verbale- communicatie. (Disclaimer)

2 reacties

  1. Afra Geurs op 9 augustus 2016 om 11:33

    Op de knieën is niet zo makkelijk als je beschrijft Door de geestelijke strijd die ik heb te voeren wil ik wel maar doe ik niet.

  2. Harrie Nijhof op 3 december 2016 om 15:10

    Beste Afra, misschien helpt het te beseffen dat de geestelijke strijd voor jou al gevoerd is. De gedachte dat je die strijd moet voeren is het wat je weerhoudt van die overgave.

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor