Op bezoek bij God

Home | Blog | Geloof | Op bezoek bij God

Regelmatig spreek ik met studenten over God en over geloof. Ik bevraag ze over hoe ze in het leven staan en wat ze wel en niet geloven. Toch blijven sommige gesprekken me verbazen.

studenten in gesprek

Agnostische studenten

Laatst sprak ik weer een student in de kantine van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De jongen zei dat hij agnost was. Dat betekent zo ongeveer dat je niet zeker weet of er wel of niet een God bestaat, en dat het ook niet mogelijk is om erachter te komen.

We hadden een goed gesprek en ik stelde hem uiteindelijk voor een keuze. Ik vroeg hem of hij God persoonlijk zou willen leren kennen als dat toch mogelijk was. Ergens verwachtte ik dat hij zou zeggen “ja natuurlijk!”. Want ja, wie zou nu niet de God van hemel en aarde willen leren kennen? Dat is net zoiets als nee zeggen tegen een ontmoeting met Johan Cruyff wanneer je voetbalfan bent. Ik had alleen over het hoofd gezien dat deze jongen niet in voetbal geloofde. Zijn antwoord was dan ook “nee”. Zijn leven was prima in orde en hij had geen behoefte aan een of andere god in zijn leven.

God in een kamer van 3 bij 3

Omdat we een positief en open gesprek hadden kreeg ik de ruimte om de vraag anders te formuleren. Ik stelde hem voor de volgende keuze; Stel, er zit hier naast ons een kamer van 3 bij 3 meter. In die kamer staat een tafel met 2 luie stoelen. En stel dat je zeker wist, zonder enige twijfel, dat God, de schepper van jouw leven en jouw wereld in die kamer zat, hopend dat jij binnen zal komen om elkaar te leren kennen. Wat zou je doen? Zou je de kamer ingaan?

De student moest even nadenken over de vraag, keek me vervolgens aan en zei “Ja, dan zou ik Hem wel willen ontmoeten”.

Kom jij die luie stoel vullen?

Woorden als ‘God’ en ‘geloof’ kunnen soms vage begrippen zijn omdat ze niet in ons denken passen. Maar wat als dat voorbeeld van die kamer voor ons allemaal de werkelijkheid zou zijn? Wat als God Zijn eigen leven gaf zodat wij alleen nog maar de kleine moeite hoeven nemen om die kamer binnen te lopen? Die kamer waar een liefdevolle en geduldig God zit te wachten tot jij die andere luie stoel komt vullen.

God wil niet zijn voet tussen jouw deur stoppen. Hij hoopt alleen dat je Hem de kans gunt elkaar te leren kennen.

Die God, die liefdevolle Vader, Schepper en Redder zit geduldig te wachten op jou.

Gun jij Hem en jezelf die eerste ontmoeting? Hij wacht op je, en Hij is maar 1 gebed ver weg.

Robert de Heer

Robert de Heer is werkzaam als studentenwerker voor Agapè StudentLife. Hij houdt van zijn vrouw Kimberly, zijn dochters Imma en Jaël, én van het avontuurlijke leven wat God hun geeft in Rotterdam. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor