Met wie maak jij verbinding?

Home | Blog | God | Met wie maak jij verbinding?

Een paar mannen kwamen met een verlamde vriend naar Jezus. Hij werd door vier mannen gedragen. Maar er waren zoveel mensen, dat ze hem niet bij Jezus konden brengen. Daarom maakten ze het dak open boven de plek waar Jezus stond. Daarna lieten ze de man op de matras door het gat naar beneden zakken. Toen Jezus hun geloof zag, zei Hij tegen de verlamde man: “Zoon, Ik vergeef je al je ongehoorzaamheid aan God.” Marcus 2:3-5

Ik weet niet of je het verhaal kent en wat het voor beeld bij je oproept, maar ik wil graag een beeld schetsen over hoe belangrijk relaties zijn. Als je de tekst leest dan zie en beleef je iets bijzonders qua relatie. Stel je voor dat je iemand bent die verlamd is en je redt het allemaal niet. Je moet dus regelmatig een beroep doen op anderen om in je behoefte te voorzien.

Lamgeslagen

We kunnen er even naar kijken vanuit een ander perspectief. Namelijk vanuit het oogpunt dat ieder mens zo nu en dan lamgeslagen is door omstandigheden. Wat is het fijn als je mensen hebt die je als het ware optillen en je bij Jezus brengen. Dat zijn wat mij betreft echte vrienden. Ik heb er gelukkig een aantal bij wie ik terecht kan als ik vastgelopen ben of het niet meer zie zitten.

Vrienden

Waar het op neer komt is de vraag of je ook vrienden hebt die er voor je willen zijn. die je optillen en je voor Jezus voeten willen brengen. Dat kan best een opgave zijn. denk maar aan deze vier mannen die deze man moesten optillen. Ik weet niet of je beseft hoe zwaar iemand weegt en deze dan ook nog eens moet laten zakken. De vrienden moesten er aardig wat werk voor verzetten om het beste resultaat te krijgen. Heb jij vrienden die werkelijk iets voor je willen doen?

Vriend Jezus

Als je die vrienden niet hebt, wat zou je dan kunnen doen? Het is goed om, op wat voor manier dan ook, te zorgen dat je bij Jezus terecht komt. Zoek mensen op die geloof hebben in jou en er voor je willen zijn. Wist je dat Jezus zelf je vriend wil zijn? Je hoeft niet dwars door het dak om bij zijn voeten te komen, maar soms lijkt het wel of er gewoonweg geen andere manier is om Hem te zien en te ervaren in je leven. Waar kan je dan het beste zijn? Bij mensen die Jezus kennen en je bij Hem willen brengen.

Wat is het fijn als je mensen hebt die je als het ware optillen en je bij Jezus brengen.

Verbinden

Vaak is dat al een hele opgave dat besef ik me heel goed. Op deze site kun je allerlei zaken vinden die helpend kunnen zijn, maar we willen je vooral uitnodigen om te verbinden, relaties aan te gaan die betrouwbaar zijn. In de kerk kun je vaak mensen vinden die net als jij op zoek zijn naar verbinding. Die net als jij het soms ook moeilijk hebben en Jezus zoeken. Ik stel me voor dat de verlamde man zelf actie moest ondernemen door hulp te vragen.

Eigen keuzes

Weet je, je kunt denken dat mensen het allemaal wel moeten weten. Ze zien je toch? Ze weten toch dat je het moeilijk hebt? Ik weet niet wat anderen weten. Jij vast ook niet echt. Soms vinden ze het gewoon lastig om je aan te spreken of om actie te ondernemen. Belangrijk is het, om je eigen keuzes te maken in het leven. Iemand zei eens: “de pijn moet soms groter zijn als onze trots om tot verandering te komen.” Herken je dat?

Herstel

De Bijbel zegt: “U kunt een wond niet genezen door te doen alsof hij er niet is!” God daagt ons uit om in actie te komen om tot herstel te komen. Hij zegt: “Dan zal ik u uw gezondheid teruggeven en uw wonden genezen.” Wat is het belangrijk dat er mensen zijn die geloof hebben en ons horen als we lamgeslagen zijn en we enkel nog om hulp kunnen roepen!


Wil jij graag in een veilige omgeving jouw verhaal delen? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je graag meer lezen over het leven van Jezus en hoe je Hem kunt volgen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan via [email protected] (verzending alleen binnen Nederland) of kijk bij één van onze (gratis) online cursussen.

Erik Velema

Christen - Vader en opa - Houdt van mensen in hun pure vorm - Begeleider - Trainer - Coach - Hulpverlener meervoudige problematiek - Present zijn - Provocatief - Directief. Lees meer blogs van Erik. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor