Luister jij naar liefdevolle woorden?

Home | Blog | God | Luister jij naar liefdevolle woorden?

Veel woorden zijn gezegd en geschreven. Woorden doen er toe. Allerlei woorden vinden hun weg. We groeien op met bepaalde woorden. Ze worden als het ware uitgesproken over ons leven. Sommige woorden kunnen zelfs messcherp zijn en ons enorm raken. Andere woorden kunnen juist ons hart en leven raken op een liefdevolle manier zodat ze genezend zijn.

De woorden van sommige mensen lijken op messteken. Maar de woorden van wijze mensen zijn genezend.

Congruent

Ik geloof dat woorden belangrijk zijn. Dat we moeten oppassen zodat we goede woorden gebruiken die opbouwend zijn. Ik probeer duidelijk te maken dat woorden niet enkel belangrijk zijn, maar ook hoe en wat we uitdragen.

Je kan immers lieve woorden uitspreken en rottig gedrag hebben t.o.v. de ander. Dan ben je niet congruent zeggen we dan. We kunnen de mooiste woorden gebruiken, maar als je iets anders bedoeld dan kan dat de ander schade toebrengen.

Jouw eigen woorden veroordelen je, niet ik. Ja, je eigen woorden getuigen tegen jou.

Kern

Gods woorden voor jou zijn liefdevol. Dat betekent niet dat ze zoetsappig zijn. Liefdevolle woorden kunnen soms best hard binnenkomen. Ze kunnen de kern raken van waar het werkelijk om gaat in jouw leven. In ieder geval zijn Gods woorden waar en zijn ze altijd bedoeld om duiding te maken wie Hij is en dat Hij verlangd naar relatie met ons op hartsniveau. Zijn woorden en daden matchen altijd.

Uw woorden zijn geweldig. Daarom houd ik me eraan.

Letterlijk

Misschien denk je dat je nooit werkelijk Gods woorden hebt gehoord. Ik geloof dat God spreekt, maar dat je Hem misschien niet letterlijk hebt gehoord. Maar iemand die niet letterlijk kan spreken heeft ook woorden en spreekt misschien met handen. Iemand anders die zich niet goed kan uitdrukken, schrijft misschien gemakkelijker.

Ik geloof dat God een taal spreekt die een ieder zou kunnen verstaan al is er geen letterlijke stem te horen.

Het is een taal zonder woorden. Er is geen stem te horen.

Je kan lieve woorden uitspreken en rottig gedrag hebben t.o.v. de ander

Luisteren

Om God te horen is het van belang om te luisteren. Luisteren betekent iets anders als horen. Luisteren betekent dat als we woorden horen we ze laten binnen komen om ze te willen begrijpen om er iets mee te doen. Om Gods Woorden te kunnen horen zullen we moeten luisteren. Dat betekent dat we moeten opletten en in contact moeten zijn en doen wat nodig is. Jezus zei:

“Wat heerlijk is het als mensen Gods woorden horen en ze ook doen!”

Contact

Wat ik wil zeggen is: God zoekt contact met jou. Hij spreekt je aan met woorden die voor jou altijd het beste uitpakken. Hij heeft je lief. Je bent de kroon op de schepping. Hij heeft je zo enorm lief. Hij heeft het beste met je voor. Als je Zijn woorden werkelijk laat binnenkomen zou je als het ware sprakeloos worden.

Laten we God ervoor prijzen dat Hij zo vriendelijk en goed voor ons is! Er zijn geen woorden voor!


Wil jij graag in een veilige omgeving jouw verhaal delen? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je graag meer lezen over het leven van Jezus en hoe je Hem kunt volgen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan via [email protected] (verzending alleen binnen Nederland) of kijk bij één van onze (gratis) online cursussen.

Erik Velema

Christen - Vader en opa - Houdt van mensen in hun pure vorm - Begeleider - Trainer - Coach - Hulpverlener meervoudige problematiek - Present zijn - Provocatief - Directief. Lees meer blogs van Erik. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor