Laat dat stuur los!

Home | Blog | Film | Laat dat stuur los!

Misschien ken je de film Fight Club wel. De naam zegt het al, het gaat over een club mensen die met elkaar vecht, voor de fun. Ik zoom even in op een bepaalde scène.

fight club (film)

De controle loslaten

In de film zitten de 2 hoofdrolspelers in de auto. De een roept tegen de ander dat hij moet stoppen om de controle te houden over zijn leven. Vervolgens laat hij het stuur los, terwijl hij met hoge snelheid de snelweg oprijdt. De ander schrikt, maar stemt uiteindelijk toe om vervolgens maar te zien hoe het zal aflopen. De gordel gaat nog snel even om, en dan is het wachten op de knal.

Als je de film kijkt lijkt het best wel gedurfd en misschien zelfs stoer wat ze doen. Gewoon de controle opgeven en maar zien waar je uitkomt. Het resultaat is alleen een grote botsing, gebroken ruiten, botten, en over de kop vliegende auto’s.

De grote levensvragen

In het leven kan dit soms ook zo voelen. Aan de ene kant neig je misschien om op zoek te gaan naar de antwoorden op de grote levensvragen als ‘Is er een God?’, en ‘wat is het doel van het leven?’. Maar aan de andere kant is er dat gevoel dat jou vertelt om gewoon dat stuur los te laten. ‘Laat maar gaan joh, maak je geen zorgen, het komt wel goed.

God wil je stuur overnemen

God verteld ons in de Bijbel dat Hij een plan heeft met ons leven. Hij wil inderdaad dat je dat stuur loslaat. Het verschil is alleen dat Hij dat stuur graag van je over wil nemen, om te voorkomen dat je crasht.

Jeremia 29:11
Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk; ik zal je een hoopvolle toekomst geven.

Wat houdt jou tegen?

Mocht je dat stuur zelf nog vasthouden. Wat houdt jou tegen om het los te laten en over te geven aan Hem die meer van je houdt dan je kunt voorstellen?

Robert de Heer

Robert de Heer is werkzaam als studentenwerker voor Agapè StudentLife. Hij houdt van zijn vrouw Kimberly, zijn dochters Imma en Jaël, én van het avontuurlijke leven wat God hun geeft in Rotterdam. (Disclaimer)

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor