Keuringsdienst van waarde

Home | Blog | Leven | Keuringsdienst van waarde

Man van 100 miljoen

Het was wereldnieuws: Voetbalclub Real Madrid betaalde Tottenham Hotspur een absoluut recordbedrag van 100 miljoen euro voor voetballer Gareth Bale. Nog nooit was er zoveel geld betaald voor één persoon in de sportgeschiedenis.

Gareth Bale

Ook Bale zelf wordt niet bepaald armer van de deal. Op jaarbasis gaat hij 18,6 miljoen euro verdienen. Dat is 1,4 miljoen euro per maand, 360.000 euro per week, 51 duizend euro per dag, 40 euro per minuut en 67 cent per seconde…

Weinig

En dit was geen wereldnieuws: Een gescheiden moeder met twee kleine kinderen werd gekort op haar al schamele uitkering. Ze deed volgens de instanties niet hard genoeg haar best een nieuwe baan te vinden. Dat ze al maanden worstelt met een depressie en haar jongste kind chronisch ziek is, werd niet als excuus aanvaard. Ze kan de huur van haar 2 kamer appartement nu niet meer betalen en is nu helemaal afhankelijk van wat de voedselbank haar toestopt…

Waardevol?

Wie is nu waardevoller? De wereld waarin we leven, verslaafd aan status, geld en macht als ze is, hoeft er geen seconde over na te denken. Wat ben ik blij dat God hier toch net iets anders tegen aan kijkt. Want of je nu Bale of bijstandsmoeder bent: elk mens is waardevol voor Hem. Simpelweg omdat Hij elk van ons gewild en gemaakt heeft en iets van Zichzelf in elk van ons weerspiegeld ziet.

God kijkt niet naar ons geld of bezittingen, gaven of talenten, uiterlijk of imago, Hij kijkt naar ons innerlijk, Hij ziet ons hart. Hoe anders is Zijn keuringsdienst van waarde: “Gelukkig zijn zij die nederig zijn, want het Koninkrijk van de hemelen is voor hen bestemd. Gelukkig zijn zij die verdriet hebben, want zij zullen getroost worden. Gelukkig zijn de zachtmoedigen, want de aarde is voor hen”. (Matteüs 5:3-5)

Je bent waardevol. Wist dat?

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Martijn Rutgers

Martijn Rutgers is pastor bij Crossroads, een internationale kerk in Amsterdam. Hij geniet intens van het leven met God, familie, vrienden, goede films, boeken en hangen op de bank. (Disclaimer)

1 reactie

  1. Avatar Pietje Puk op 26 september 2013 om 09:32

    De vergelijking heeft een hoog appels-peren gehalte en voegt inhoudelijk weinig toe aan de boodschap hoe waardevol je bent, sorry.

Laat een bericht achter