‘The First Kiss’ met Jezus

Home | ‘The First Kiss’ met Jezus

Een tijdje terug dook overal het filmpje ‘The First Kiss’ op. Een sociaal experiment waarin 20 vreemden elkaar voor het eerst zoenen. Het begin, zoals je mag verwachten, is bijzonder ongemakkelijk. Lichaamstaal spreekt boekdelen.

Nadat ze zichzelf hebben voorgesteld en diep in elkaars ogen hebben gekeken delen ze de eerste kus. Bij sommige deelnemers blijft het bij een lief, schattig, klein kusje terwijl anderen elkaar smachtend, vol passie en vol liefde kussen.

Ongemakkelijke ontmoetingen met Jezus

Aan de hand van dit filmpje wil ik je meenemen naar het huis van Simon, zo’n 2000 jaar geleden. Hij is een bekende theoloog en staat hoog in aanzien bij zijn geloofsgenoten. Hij heeft zijn vrienden uitgenodigd om te komen eten. Jezus is er ook, en ergens weet je dan, dat er iets spectaculairs gaat gebeuren. En ja hoor…

‘Er kwam een vrouw naar Hem toe. Iedereen wist dat ze een hoer was. Ze had gehoord dat Jezus bij die Farizeeër in huis was. Ze had een kostbaar kruikje vol dure parfum bij zich. Ze knielde huilend bij Jezus neer en liet haar tranen op zijn voeten vallen. Daarna droogde zij ze af met haar haren. Ze kuste zijn voeten en zalfde ze met de parfum.’ Lucas 7:37-38

Er komt een vrouw bij dit theologendebat binnensluipen. Én wat voor vrouw. Een zondares. Een prostituee. Ze verstoort het theologische gesprek van de wijze heren. De naamloze vrouw die binnenstapt stelt geen vragen. Ze neemt niet deel aan de discussie. Geen verzoek. Het enige dat ze wil is heel dicht bij Jezus zijn.

Deze vrouw heeft iets in Jezus gezien wat haar niet meer loslaat. Ogen die niet begeren. Liefde die niet gekocht is. Woorden die gemeend zijn. Dat is wat deze vrouw tot in tranen toe roert. Ze geeft zich over aan de liefde van Jezus. Want hoe kun je niet van deze man houden, die alles over haar verleden weet, maar haar niet veroordeeld. De mond die zoveel andere mannen heeft gekust, kust nu de voeten van Jezus. Vol passie, overgave en liefde. Haar ‘first kiss’ met Jezus.

Jezus wil gekust worden. Hij wil deel worden van ons leven. Het experiment ‘The First Kiss’ maakt duidelijk dat ieder mens een verlangen heeft naar liefde en verbondenheid. Wat je verleden ook is.

‘Kus Mij mens,
kus Mij en deel van mijn liefde,
deel van jouw liefde.
Maak Mij deel van jouw leven.
Kus Mij mens’.
Heb jij Jezus al ‘gekust’?

Heb jij al een ‘first kiss’ met Jezus gehad? ‘Kus’ Hem maar gerust. Misschien heel voorzichtig. Een eerste aanraking met de hand. Een klein kusje. Misschien is het ongemakkelijk. Vol vertwijfeling. Of vol passie. Het geeft niet. Maar doe het! En kijk dan maar wat er gebeurt…

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Avatar

Leenard Kanselaar

Jongerenwerker | God-zoeker | Blogger | Schrijft over geloven wat anders is dan je denkt (Disclaimer)

Laat gerust een bericht achter, maar blijf vriendelijk en to-the-point...