Heer, ik heb een groot wonder nodig!

Home | Blog | God | Heer, ik heb een groot wonder nodig!

Ik kan elke (nieuwe) Nederlander aanraden om met geweldig zomerweer Texel te bezoeken. Je kunt genieten van de duinen, het strand en van het vele fietsen. Fietsen is gezond, leuk en gratis. Deze zomervakantie heb ik geprobeerd het maximale uit mijn fiets te halen. Misschien is dat de reden dat de klap wat harder aankwam, toen ik een paar keer fietsleed op Texel kreeg.

Heer, ik heb een groot wonder nodig!

Wonder nummer één

Mijn man en ik hadden een flink stuk gefietst. We wilden, zoals elke toerist op Texel, genieten van het uitzicht. Ik plaatste het slot om mijn fiets. Ik draaide de sleutel erin om het vervolgens eruit te halen. Toen brak de sleutel in het slot van mijn fiets. Oh nee! Ik bad om een groot wonder. “Heer, kunt U mijn sleutel repareren? Kunt U ervoor zorgen dat het weer een geheel is?

Ik zat echt op een mega wonder te wachten. Dat wonder kwam maar niet. De frustratie werd alleen maar groter. Ik denk dat God Zijn Geest tot mij sprak om de sleutel in het slot te plaatsen. Ik deed wat ik ervoer om te doen, en het slot ging weer open. Ik geloofde het niet. Ik heb het daarom ook flink uitgetest. Open en op slot. Op slot en open. Ik kon met een gebroken sleutel gewoon het slot gebruiken. Wat een wonder!

Wonder nummer twee

Nadat ik het sleuteldrama had overleefd, zijn we doorgefietst naar het strand. Op het strand nam ik ook de tijd om alleen te zijn met God en Hem te danken. Ik voelde mij op dat moment erg geliefd door God. Ik was ook onder de indruk van wat God allemaal had gemaakt. De tijd brak aan om weer richting de boot naar het vasteland te gaan. Opeens hoorde ik alle lucht uit mijn achterband ontsnappen. In één keer. We moesten nog een stuk terug fietsen om de laatste boot te kunnen halen. Lieve help!

Door deze gebeurtenis raakte ik toch ineens van slag. “Heer, doe a.u.b. een wonder.” We hadden niets bij ons om de band te repareren. Ook was het plaatselijke fietsenreparatiepunt al gesloten. We hadden wel één ding bij ons: een pomp. We zouden de pomp in eerste instantie thuis laten, omdat we onze fietsbanden van te voren goed hadden gecontroleerd. We hadden de pomp toch meegenomen, omdat ik dat in mijn hart ervoer. Ik had liever gezien dat de fietsband op wonderbaarlijke wijze weer was gemaakt. Dit was helaas niet het geval. We hebben meerdere malen de fietsband moeten oppompen. Ik heb nog wel wat kilometers op mijn fiets kunnen maken. We waren gelukkig op tijd voor de boot. Weer een wonder.

God van wonderen

Misschien heb je ooit gehoord of gelezen dat God wonderen verricht. Wat onmogelijk is, maakt Hij mogelijk. God geneest, voorziet en maakt alles nieuw. Hij heeft dat allemaal al voor mij gedaan. Door deze fietspech merk ik dat ik mij soms blind staar op ‘grote’ wonderen. Het is goed om al het goede van God te verwachten. Hij heeft tenslotte het beste met ons voor. Breng daarom al je zorgen naar Hem toe. Toch is het aan God welk middel (groot of klein wonder) Hij kiest om Zijn doel in jouw leven te bereiken.

“Heer, wilt U een wonder in mijn leven laten gebeuren. Ik voel me verdrietig, gefrustreerd en hulpeloos. Help mij om al mijn zorgen aan U over te geven. Ik vertrouw U op een wonder. U bent machtig, liefdevol en alwetend. Hoe groot of hoe klein het wonder in mijn ogen mag zijn, ik geloof dat het een wonder is dat ik nodig heb. Help mij om U te vertrouwen. Geef mij Uw kracht en vrede. Amen.”

REAGEER: Heb jij weleens wonderen meegemaakt?

Foto: sxc.hu

Naomi

Optimistische realist | Getrouwd | Blogger op NEWS OF PEACE | Auteur van boek Verliefd, verliefd en nu opeens getrouwd. (Disclaimer)

18 reacties

 1. bert op 11 december 2015 om 08:01

  Zaak in een recessie, ziekte, inbraak, gezin zwaar ontwricht, …….. en dit is nog maar een klein deel van wij hebben wanneer houd het op. Wil God mij nog helpen.

  • Naomi Rustenberg (@NaomiRustenberg) op 11 december 2015 om 17:55

   Bert, het enige wat ik kan zeggen dat God ons niet in de steek laat wanneer wij Hem aanroepen. Praat tot Hem, stort je hart uit. Vertel Hem je zorgen en over je emoties. Geen wonder is te groot of te klein, maar Heer welk wonder zal er in mijn leven zijn? Vertrouw Hem, ook al duurt het wachten voor jou (nu) ontzettend lang, houd vol! Ik gedenk je. Veel wijsheid, rust, kracht en liefde. PS Zoek ook jouw broers en zusters in de Heer op, ook al heb je daar nu niet zoveel zin in. Je hoeft er niet alleen voor te staan.

 2. J b op 9 juli 2016 om 20:55

  Ik ben God kwijt.ik ben meerdere malen mishandeld in mijn huwelijk ik heb 3 kinderen 1 met adhd en 1 met aspergerer werdt bij hem 2 jaar geleden lymfeklier kanker werdt geconstateerd inmiddels 88 chemo.s gehad. Nu het net ietsje beter ging en een strand vakantie zouden doen vandaag zijn hand gebroken en mag niet naar het strand en zwemmen ik ben de beproevingen zo zat.!

  • Naomi Rustenberg (@NaomiRustenberg) op 11 juli 2016 om 22:37

   Hey Jb! Als ik zo je bericht lees, dan besef ik hoe zwaar je het hebt! Heel veel pijn, verdriet, boosheid en teleurstelling. Maar deze boodschap over wonderen geldt ook voor jou / jullie. Ik wil je aanmoedigen om een kerk bij jou op te zoeken, een plek waar je je veilig kunt voelen en je ook je hart kunt uitstorten. Dat kun je natuurlijk in je binnenkamer doen bij God, maar je hebt ook broers en zussen nodig die klaar voor je kunnen staan zodat God door hen heen een wonder kan doen. Overigens kan God iedereen en alles gebruiken, blijf vertrouwen!

 3. fuckyou op 13 oktober 2016 om 06:17

  God heeft mij nooit maar dan ook NOOIT geholpen. Ik heb mijn leven, mijn alles aan God gegeven en Hij laat mij elke keer vallen. Hij heeft nooit om mij gegeven. Mijn leven is een hel waar ik maar niet uit zie te komen. Hoe ik ook probeer en smeek, niets verandert. Waarom weigert God mij te helpen? Als dit Gods plan is, waarom wil Hij mij zien lijden? God houdt niet van mij, ik tel niet voor Hem. Dus hier trek ik de streep en is het voor mij afgelopen. Ik ban God uit mijn leven. Als Hij mij terugwil, dan moet Hij zich maar eerst bewijzen. Laten zien dat Hij het waard is.

  • Antoinette op 14 maart 2017 om 02:49

   God houd van iedereen! Vergeet dat niet. Richt je meer op hem, bid elke dag en bezoek de kerk weekelijks. De Here heeft voor iedereen een toekomst plan. Amen.

 4. Godzoeker op 21 juni 2017 om 00:16

  Ik zit in de put. Ik heb een zooitje van mijn leven gemaakt en steeds verkeerde beslissingen genomen. Mijn vrouw weet nog niet eens het topje van de ijsberg. Ik wil wel alles vertellen maar ik durf niet omdat de waarheid pijn gaat doen. Ik wil niet dat ze verdriet heeft om mijn falen. Toch voelt het verkeerd. Ik zou willen dat God de schakelaar omzet die mij weer gelukkig maakt zodat ik er 100% voor mijn vrouw kan zijn. Maar ook zodat ik anderen weer kan helpen en gelukkig maken. Ik wil er zo graag voor anderen zijn en niet bezig zijn met de dagelijkse pijn. Ik bid tot God: Vader help mij, Vader laat mij anderen helpen, Vader mag ik rust en wijsheid ontvangen? Mijn hart behoort aan U, de Allerhoogste. Amen

  • Iris op 12 december 2021 om 23:49

   Hallo,godzoeker
   Dit is voor mij de eerste keer dat ik aan iemand toeschrijft
   Maar wat je grote angst kan zijn kan ook je werkelijkheid worden.
   Mijn ex heeft ook een vele sjit van zijn leven gemaakt
   Alles weg waar hij zijn hele leven heeft voor gewerkt
   Zijn huis mij.maar door mijn ziekte zijn we dichter bij elkaar gekomen
   Liefde over wint alles,ik bedoel onvoorwaardelijke liefde niet de liefde uit lust
   Zuiver je geweten vertel je waarheid hoe verrot hij ook mag zijn
   Vrouwen zijn geestelijk en mentaal veel sterker dan een man
   Een man is meer fysieke en visueel ingesteld.

 5. James op 27 juli 2017 om 22:40

  Ik zou het echt niet meer weten, alles gaat mis in mijn leven, ben echt op bepaalde punten alles zat, ik bid, ik probeer maar alles gaat automatisch fout, enigste wat telt in mijn leven is mijn vrouw, mijn moeder en de rest van mijn familie. Ik help altijd andere mensen,altijd gedaan, wanneer wordt ik geholpen?
  Het lijkt wel of niemand mij wil, niemand mij serieus neemt, ben zo vaak de grond in getrapt, het huis uitgetrapt, alles naar me toegegooid gekregen, nog dieper de grond ingetrapt, ik geef het toe ik heb verkeerde beslissingen genomen. ( veel ook )
  Maar ik ben een goed mens, waarom gebeurd dit mij.
  Vrienden verloren, familie verloren, het zwarte schaap van de familie ( vaderskant )

 6. Ben op 2 december 2017 om 15:27

  Kan een lang verhaal neer zetten maar echt slechter het nu gaat kan echt niet de volgende stap is dood gaan .
  Hoop dat God dit ziet en ons helpt.

  • Martien op 5 december 2017 om 12:39

   Beste Ben, voel je vrij om meer te vertellen. Dat kan via het reactieformulier op de website of direct naar helpdesk [ad] nlikzo-einsiedln.savviihq.com

 7. Natascha op 16 maart 2018 om 11:24

  Ik denk dat soms god iets kan doen wat eerst iets vreselijkes lijkt maar meschien doet god dat dan om je te behoeden voor een groter gevaar….
  Een vliegtuig mag bijvoorbeeld niet opstijgen vervelend je moet nu vlucht later.
  Meschien was dat vliegtuig wel niet veilig?
  Je word ziek en kan daardoor bepaalde dingen niet doen meschien probeer god je te behoeden voor iets ergers.
  Maar ik denk ook dat hoe machtig god ook is dat zelfs god op sommige geberutenissen geen volledige invloed of macht heeft. Zoals moedernatuur want moedernatuur is heel weerloos en hard ookal heeft god ook haar zelf geschapen. Probeer positief tegen het leven aan te kijken ookal is dat vaak wel heel zwaar en ookal lijken andre mensen in je omgeving het meschien makkelijker te hebben… Blijf positief stel je open voor god om tot hem te spreken.

  • Martien op 16 maart 2018 om 15:01

   Natascha, ik denk dat je gelijk hebt dat we God in meer situaties kunnen herkennen dan dat we op het eerste gezicht kunnen verwachten. De andere kant is dat we ook voorzichtig moeten zijn om zaken al of niet aan God toe te schrijven. Want waarom worden dan niet alle vliegtuigen tegengehouden? Helaas gebeuren er nog steeds van die vreselijke ongelukken.
   En ziekte, om dat in verband te brengen met God is ook een lastige. Zeker als mensen ongeneeslijk ziek zijn.

   Het zal voor iedereen allemaal anders zijn omdat ieder mens verschillen is en er geen situatie is die vergelijkbaar is met een andere situatie.

 8. Eenzoeker op 17 juli 2018 om 18:32

  Ik kan echt niet begrijpen waarom dingen mij niet lukken. Als dit een beproeving is dan snap ik totaal niet waarom ik al zo lang ongelukkig ben. Telkens als er iets moois lijkt te komen, dan verdwijnt het als sneeuw voor de zon, hierdoor durf ik eigenlijk niet meer te hopen op iets moois. Ik wordt er moedeloos van en weet niet hoe lang ik dit nog kan volhouden. Ik weet dat God bij machte is om alles te veranderen, maar waarom mij dit nooit overkomt kan ik niet begrijpen. Ik zou willen dat ik God kon begrijpen in dit alles.

 9. Eenzoeker op 17 juli 2018 om 18:38

  Ik geloof dat God wonderen doet. Ik heb alleen het gevoel dat het bij ándere meer gebeurt dan bij mij. Ik probeer te bidden en opzoek te gaan naar antwoorden. Toch voel ik mij vaak eenzaam, ik praat met mijn vader maar soms lijkt het alsof hij mij niet hoort. Ik wordt er verdrietig van en krop alles maar op.mijn naasten denken dat het goed met mij gaat, maar niemand voelt mijn verdriet en eenzaamheid. Voor de buitenwereld houdt ik mij sterk maar van binnen ben ik gebroken. Oh lieve Heer hebt alstublieft medelijden met mij en help mij uit deze put te komen

  • Martien op 18 juli 2018 om 11:59

   Beste zoeker, je hebt 2 berichtjes achtergelaten. Ik wil daar best op ingaan, maar als ik dat hier doe dan kan iedereen meelezen. Misschien is het beter om even te reageren naar het mailadres helpdesk@ikzoekgod.nl. Dan kan ik wat meer persoonlijker reageren dan hier onder de blog.

 10. Nicoletta op 1 augustus 2020 om 21:44

  Ik ervaar dat God in mijn leven is dat hij een plan voor me heeft en dat ik regelmatige openbaringen krijg. Ik ga door een hel en door list en bedrog ben ik alles kwijtgeraakt van huis tot kinderen tot mijn integriteit maar wat ik er voor terug heb gekregen is liefde tot 2x toe viel dat uit de hemel. Ik had geen enkel idee wat me overkwam kon me niet verdedigen had niets en nu 3 jaar later ligt de puzzel uit niets weet ik alles en kan alles bewijzen. Ik kreeg dromen van waarheden van wegen die ik moest bewandelen… de dag dat ik mezelf aan de heer heb gegeven ben ik rijk geworden…

 11. Mark op 5 mei 2021 om 22:41

  Het is misschien

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor