Heer, ik heb een groot wonder nodig!

Home | Blog | God | Heer, ik heb een groot wonder nodig!

Ik kan elke (nieuwe) Nederlander aanraden om met geweldig zomerweer Texel te bezoeken. Je kunt genieten van de duinen, het strand en van het vele fietsen. Fietsen is gezond, leuk en gratis. Deze zomervakantie heb ik geprobeerd het maximale uit mijn fiets te halen. Misschien is dat de reden dat de klap wat harder aankwam, toen ik een paar keer fietsleed op Texel kreeg.

Heer, ik heb een groot wonder nodig!

Wonder nummer één

Mijn man en ik hadden een flink stuk gefietst. We wilden, zoals elke toerist op Texel, genieten van het uitzicht. Ik plaatste het slot om mijn fiets. Ik draaide de sleutel erin om het vervolgens eruit te halen. Toen brak de sleutel in het slot van mijn fiets. Oh nee! Ik bad om een groot wonder. “Heer, kunt U mijn sleutel repareren? Kunt U ervoor zorgen dat het weer een geheel is?

Ik zat echt op een mega wonder te wachten. Dat wonder kwam maar niet. De frustratie werd alleen maar groter. Ik denk dat God Zijn Geest tot mij sprak om de sleutel in het slot te plaatsen. Ik deed wat ik ervoer om te doen, en het slot ging weer open. Ik geloofde het niet. Ik heb het daarom ook flink uitgetest. Open en op slot. Op slot en open. Ik kon met een gebroken sleutel gewoon het slot gebruiken. Wat een wonder!

Wonder nummer twee

Nadat ik het sleuteldrama had overleefd, zijn we doorgefietst naar het strand. Op het strand nam ik ook de tijd om alleen te zijn met God en Hem te danken. Ik voelde mij op dat moment erg geliefd door God. Ik was ook onder de indruk van wat God allemaal had gemaakt. De tijd brak aan om weer richting de boot naar het vasteland te gaan. Opeens hoorde ik alle lucht uit mijn achterband ontsnappen. In één keer. We moesten nog een stuk terug fietsen om de laatste boot te kunnen halen. Lieve help!

Door deze gebeurtenis raakte ik toch ineens van slag. “Heer, doe a.u.b. een wonder.” We hadden niets bij ons om de band te repareren. Ook was het plaatselijke fietsenreparatiepunt al gesloten. We hadden wel één ding bij ons: een pomp. We zouden de pomp in eerste instantie thuis laten, omdat we onze fietsbanden van te voren goed hadden gecontroleerd. We hadden de pomp toch meegenomen, omdat ik dat in mijn hart ervoer. Ik had liever gezien dat de fietsband op wonderbaarlijke wijze weer was gemaakt. Dit was helaas niet het geval. We hebben meerdere malen de fietsband moeten oppompen. Ik heb nog wel wat kilometers op mijn fiets kunnen maken. We waren gelukkig op tijd voor de boot. Weer een wonder.

God van wonderen

Misschien heb je ooit gehoord of gelezen dat God wonderen verricht. Wat onmogelijk is, maakt Hij mogelijk. God geneest, voorziet en maakt alles nieuw. Hij heeft dat allemaal al voor mij gedaan. Door deze fietspech merk ik dat ik mij soms blind staar op ‘grote’ wonderen. Het is goed om al het goede van God te verwachten. Hij heeft tenslotte het beste met ons voor. Breng daarom al je zorgen naar Hem toe. Toch is het aan God welk middel (groot of klein wonder) Hij kiest om Zijn doel in jouw leven te bereiken.

“Heer, wilt U een wonder in mijn leven laten gebeuren. Ik voel me verdrietig, gefrustreerd en hulpeloos. Help mij om al mijn zorgen aan U over te geven. Ik vertrouw U op een wonder. U bent machtig, liefdevol en alwetend. Hoe groot of hoe klein het wonder in mijn ogen mag zijn, ik geloof dat het een wonder is dat ik nodig heb. Help mij om U te vertrouwen. Geef mij Uw kracht en vrede. Amen.”

REAGEER: Heb jij weleens wonderen meegemaakt?

Foto: sxc.hu

Naomi

Optimistische realist | Getrouwd | Blogger op NEWS OF PEACE | Auteur van boek Verliefd, verliefd en nu opeens getrouwd. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor