Hoop en “The Shawshank Redemption”

Home | Blog | Film | Hoop en “The Shawshank Redemption”

shawshank redemption quote

 

Wat is hoop? Het is een wens of verwachting dat iets dat je graag wilt zal gebeuren. De hoop heeft een reden of is vooral een wensgedachte. Er zit iets magisch in het woord. Er zit leven in. Als hoop verdwijnt ben je eigenlijk al dood gegaan. Een prachtige quote uit de film “The Shawshank Redemption” is deze:

Hope is a good thing. Maybe the best of good things. And no good thing ever dies.

Het is de beste film ooit, denk ik. Met kop en schouders steekt deze film boven alles uit in de IMDb Top lijst. Een absolute aanrader. Een film die gaat over vriendschap, hoop, troost. En over vrijheid.

Hoop met een reden

Er is ook zoiets als een Bijbelse hoop. Zonder deze hoop kan je niet leven. Het lijkt ook op de gewone hoop. Maar het gaat verder als alleen maar een wens gedachte. Er is een reden voor deze hoop. De hoop staat vast omdat er een belofte van God achter zit:

Deze hoop zal niet worden beschaamd, omdat Gods liefde in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest, die ons gegeven is. Romeinen 5:5 / U leefde in een wereld zonder hoop en zonder God. Maar nu bent u, die eens ver weg was, in Christus Jezus dichtbij gekomen, door zijn bloed. Want hij is onze vrede… Efeze 2:12-14

Deze hoop moet soms ook heel lang wachten. Net als in The Shawshank Redemption. Het is ook hoop op bevrijding uit de gevangenis. Het is ook hoop dat je ooit kan genieten van de vrijheid.

Leven in vrede

Je kan genieten van vrijheid die God je aanbiedt. Je ontvangt de vrede van God, bij God. De vrede ontvang je door Jezus Christus. Alles deed Hij voor jouw vrede. Hij is je vrede. Leven met Jezus is dus een leven vol hoop. En deze hoop geeft leven!

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Wouter van der Toorn

Art Director van Jesus.net, blogger op Creatov.nl. Met liefde voor mooie verhalen, nieuwe media, geloof, films en muziek. Voor nog veel meer inspiratie, ga naar mijn blog » (Disclaimer)

2 reacties

  1. Tirzah op 17 oktober 2013 om 14:43

    grappig dat de film geschreven is door Stephen King…..niet bepaald een christen of iemand met christelijke ideeen. Maar inderdaad een van de mooiste films

  2. Arjan Zantingh op 17 oktober 2013 om 19:17

    Absoluut ook mijn ‘all time favorite’. Zal hem even opnemen, kan ik hem zo het uitkomt weer eens kijken!

Laat een reactie achter