Hoe wil ik leven?

Home | Blog | God | Hoe wil ik leven?

Heb je je dat wel eens afgevraagd? Hoe wil ik leven? Hoe wil ik zijn? Ik merk dat ik zelf een week, maand of jaar vooruit kijk, maar niet vaak veel verder. Als ik dat wel doe, dan realiseer ik me dat ik andere keuzes zou maken. Ineens zijn de dagelijkse bezigheden of problemen minder belangrijk geworden. Ik kan uren op mijn telefoon zitten scrollen, maar die tijd had ik ook kunnen besteden aan iets anders. Iets dat ik ten diepste belangrijker vind. Als ik me dat realiseer, worden mijn prioriteiten verlegd. Ik kwam deze tekst tegen op social media, en hij raakte me.

Let op je gedachten
Het worden je woorden
Let op je woorden
Het worden je daden
Let op je daden
Het worden je gewoonten
Let op je gewoonten
Ze worden je karakter
Let op je karakter
Het wordt je bestemming
(bron onbekend)

Het begint klein, maar de keuzes die je keer op keer maakt, groeien uit tot wie je uiteindelijk bent.

Wat is je doel

Je kunt de tekst ook omdraaien. Vraag je eens af wat je wilt bereiken in je leven. Wat is je doel? Hoe of wie wil jij zijn? En dan mag je gaan onderzoeken wat je kunt doen of veranderen om daar te komen. Als ik nadenk over mijn leven en wie ik wil zijn, dan kom ik er altijd op uit dat ik God beter wil leren kennen. Ook wil ik graag anderen tot steun zijn. Ik wil leven voor het doel dat Hij voor mij voor ogen heeft. God heeft mij gemaakt met mijn unieke talenten. Hij kent me door en door. Hij weet dus precies waar en hoe ik het beste tot mijn recht kom. Ik vind dat een hele fijne gedachte, want dat betekent dat ik het niet allemaal zelf hoef uit te vogelen. Ik kan simpelweg steeds aan God vragen welke keuzes ik mag maken.

Zijn er dingen in jouw leven die je nu al zou kunnen veranderen om dichter bij je doel te komen?

Actie

Maar zo’n verlangen vraagt wel om actie. Het betekent dat ik kies hoe ik mijn tijd besteed. Ik zal je bekennen dat ik door de dagelijkse bezigheden ook heel vaak weer vergeet waar mijn prioriteiten liggen. Ik denk dat dat niet erg is. Je hoeft ook niet krampachtig te leven. Maar vraag je regelmatig af of je nog op het goede spoor zit. Dit vind ik een leuke quote “Is what you’re doing today, getting you closer to where you want to be tomorrow?” Ik heb hem in mijn woonkamer opgehangen als reminder

Hoe zit het met jou? Denk jij hier wel eens over na? Zijn er dingen in jouw leven die je nu al zou kunnen veranderen om dichter bij je doel te komen? Reageer gerust! Kijk ook eens bij één van onze (gratis) online cursussen.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Esther Prigge

Pastoraal werker - Coördinator e-coaches - Moeder van 2 jongens - Nieuwsgierig - Creatief - Houdt van gezelligheid met vrienden - Enthousiast (soms iets té) - Kan chocola moeilijk laten staan Lees meer blogs van Esther. (Disclaimer)

1 reactie

 1. Joëlla van den Broek op 30 augustus 2020 om 17:31

  Bedankt voor dit blogartikel, ik denk hier vaak over na.
  Mijn doel was de laatste 2 jaar om een dichtbundel uit te geven en dat is gelukt..
  Echter toen hij uit was leek ik in een gat te vallen: wat nu?
  Ik heb altijd graag mensen/dieren en natuur willen beschermen en helpen en ik ben nu een opleiding theologie gaan doen.
  Ik hoop elke dag dichter bij God te mogen komen en met bidden, lezen in de bijbel en bijbel studie kom ik tot rust.
  Rust is waar ik erg naar verlang, het mogen uit rusten een avond rustig op de bank zitten en goed slapen.
  Daar mag ik aan werken.
  En daar mag ik hulp bij vragen aan God.

Laat een reactie achter