Hoe ontdek ik mijn levensdoel?

Home | Blog | God | Hoe ontdek ik mijn levensdoel?

Heb jij enig idee wat jouw levensdoel zou kunnen zijn? Sommige mensen gaan helemaal voor het vergaren van geld, status en bezit. Maar er zijn ook steeds meer mensen die niet meer zo gelukkig worden van druk bezig zijn en veel geld verdienen. Ze zijn op zoek naar iets wat dieper gaat en meer voldoening schenkt.

Misschien ben jij net als hen op zoek naar iets wat meer voldoening geeft in het leven – op zoek naar zingeving: de betekenis van het leven. Wist je dat gebrek aan zingeving kan leiden tot allerlei klachten, zoals burn-out of depressie? Het is dus essentieel dat je de zin van het leven leert ontdekken. Maar hoe doe je dat dan?

Het gebrek aan zingeving kan leiden tot allerlei klachten

Evenbeeld

Wist je dat God er ook iets over te zeggen heeft? Misschien is het eens een goed idee om te kijken wat het christelijk geloof er over te zeggen heeft. In de Bijbel kan je lezen dat God de mens schiep naar Zijn evenbeeld, en dat Hij koos om hen te laten heersen over de aarde en zorg te dragen voor Zijn schepping.

Dit was het eerste doel dat God de mens, jou en mij, gaf. Hij heeft voor ogen dat we een gelukkig leven hebben, waarin we zorgen voor de aarde – de natuur, maar ook de mensen om ons heen.

Ultieme levensdoel

Is een gelukkig leven leiden en voor de aarde en de mensheid zorgen dan het doel van mijn leven? Ja, maar dit is niet het enige. Als we wat verderop in de Bijbel lezen, zien we namelijk ook dat we als mensheid dit doel compleet hebben misgelopen, omdat een slang (het kwaad) tegen ons loog, en wij hier met volle teugen zijn ingetrapt.

Gelukkig had God een reddingsplan om ons te redden van de kloof tussen God en ons, die hierdoor was ontstaan. Hiervoor kwam Jezus naar de aarde en kunnen wij weer ‘leven met God’ – ons ultieme levensdoel. Dit vieren christenen met Pasen.

Leven met God

Dus in het kort: je levensdoel is volgens de Bijbel een gelukkig leven leiden samen met God, waarin we zorgen voor de aarde en elkaar. En zodra je de diepte ervan ontdekt, kan je nóg mooiere dingen doen wanneer je in dit leven met God, jezelf volledig afhankelijk van Hem maakt.

Veel mensen bereiken de ‘top’ op eigen kracht. Ze zijn trots op hun prestaties en op wat zij zelf bereikt hebben, maar het leven van een christen is een leven waarbij niet meer je eigen doelen, maar je Gods doelen mag ontdekken en behalen. Alleen op deze manier bereik je in je leven het hoogste doel als mens: voor eeuwig samen met, en tot eer voor, Hem leven.

Wat moet ik nu doen?

Stel dat je ervoor kiest om dit avontuur met God aan te gaan, dan vraag je je misschien af wat je kan doen. Dit kan door God persoonlijk te leren kennen. Zo wil Hij je laten zien wat jouw specifieke doel is. Een eerste stap hierin kan zijn om Hem te leren kennen door te bestuderen wat Jezus deed en zei in de Bijbel en te bidden (praten met God).

Wil je graag ontdekken wie Jezus vandaag de dag voor jou wil zijn? Doe dan deze cursus en je leert Hem kennen. Of lees dit artikel over hoe je kan praten met God.


Doorpraten? Dat kan met één van onze e-coaches. Vul dan onderstaand formulier in.
Wil je graag meer lezen over wat Jezus hier op aarde kwam doen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland). Kijk ook eens naar onze (gratis) online cursussen over diverse thema’s.

Jannine - Redactie IkzoekGod.nl

Lees meer blogs van de Redactie. Of kijk eens op Jezus.nl. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor